Vali Aksoy’un "18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü" Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Aksoy’un "18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü" Mesajı

Vali Aksoy’un "18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü" Mesajı
Yayınlama: 18 Mart 2024 Pazartesi
A+
A-

Bugün şanlı tarihimize altın harflerle işlenen Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyoruz. Bu gurur gününde fedakârlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır.  Tarih boyunca bağımsız ve özgür yaşayan Türk Milleti her zaman yurdunu canından üstün bilmiş, yurt sevgisini tüm değerlerin üzerinde tutmuştur.

Çanakkale Zaferi sadece iftihar vesilesi değil aynı zamanda zorluklar karşısında mücadele azmi veren ilham ve güç kaynağımızdır. Çanakkale’yi milletimizin bu topraklarda var olmak için verdiği en zorlu, en kutlu mücadelelerden biri olarak görüyoruz. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin 109 sene önce yazılan o büyük destanı daima gururla hatırlıyoruz.

Çanakkale’den, koyun koyuna yatan şehitlerden, ecdadın sergilediği mücadeleden gençliğimizin ve yarınlarımızın alacağı çok kıymetli dersler olduğuna inanıyoruz. Çanakkale ruhunu kendimize rehber edinmiş bir millet olarak sevgi medeniyetimizle ikinci yüzyılımızın aydınlık geleceğimizde dönüm noktası olacağına inanıyoruz.

Anafartalar Komutanı ve Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün komutanlarımızı, kahraman Mehmetçikleri, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024