Haftasonu trafiği çileden çıkardı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Haftasonu trafiği çileden çıkardı

Haftasonu trafiği çileden çıkardı
Yayınlama: 25 Şubat 2024 Pazar
A+
A-

Düne güven diye diye bu sorunlar devam mı etsin?

Eskişehir’in trafik sorunu saç baş yoldurmaya devam ediyor.. Yıllardır Eskişehir’de güncel master trafik planı yok tepkilerine kulak tıkayan yerel yönetimin vurdum duymaz tavrı nedeniyle Eskişehirdeki trafik çilesi tahammül edilemez boyutlara geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri olarak görev yaparkenken istifa eden ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ayşe Ünlüce ise Eskişehirlilerden “Düne güven, yarına inan” diyerek oy istiyor. Ancak halen belediyeyi yöneten Yılmaz Büyükerşen’in işareti ile aday gösterilen Ünlüce’ye trafikten muzdarip olanlar “Dün geçti, yarın ise hayal, bugün ne yapacaksınız?” diyerek tepki gösteriyorlar.

Yıllarca ihmal edilen ve zaman zaman Eskişehir’de trafik sorunu yok diyerek bu konuda gerçeklerden uzak bir tavır sergilenerek geçen zaman sonunda iş tamamen kontrolden çıktı. Sonrasında ise trafik sorunun inkar eden yerel yönetim bu kez çığırından çıkan traifk çilesi için “Gökten melek inse Eskişehir de trafik sorunun çözemez” söylemlerini dile getirdi.

Dünden gelen bu “Öğrenilmiş çaresizlikle” mevcut sorunu kanıksamaya ve yol kenarlarını çiçeklendirerek yokmuş gibi devam mı edeceğiz?

Geç kalınan ve öğrenilmiş çaresilikle kabul edilen trafik konusunda yıllar sonra Odunpazarında yapılan çalışma da gerçekten bu konuların uzmanlarından destek alınmak yerine yine 1Ben yaptım oldu” anlayışı ile yapılınca yaşanan sorunlar bu alanda da çözüme ulaşamadı.

Cumartesi günü vatandaşın tabiri ile İstanbul trafiğini aratmayan sorunla ilgili olarak sosyal medya da yer alan tepkide şu ifadeler kullanıldı:

...YUH ARTIK...

BU nedir böyle Odunpazarı trafık REZALET 45 DK DA 300 METRE YOL. .... 10 DK DA 10 DAN FAZLA KERE GECEN TRAMWAY....

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024