Eskişehir’de gelenek bozulmadı araç sayısı yine arttı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de gelenek bozulmadı araç sayısı yine arttı

Eskişehir’de gelenek bozulmadı araç sayısı yine arttı
Yayınlama: 22 Şubat 2024 Perşembe
A+
A-

Eskişehir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı artmaya devam ediyor. Yıllardır her ay artan araç sayısı ile artan trafik sorunu konusunda ciddi bir düzenlememe yapılamaması nedeniyle sorun derinleşerek devam ediyor. 

Aylık ortalama araç artış sayısı geçtiğimiz yıllardan bugüne 1000 rakamanın altına hiç düşmedi. Ancak şehrin güncel master trafik planını düzenlemeyenler bu artış hızını görmezden geldikleri için trafik sorunu ve otopark sorunu için dişe dokunur bir çözüm üretmediler. 

Araç artış sayısını TÜVTÜRK de izliyor

Araç sayısındaki artış bir yandan trafik sorunun körüklerken bir yandanda araç muayane konusunda da sıkıntılara neden oluyor. Yıllar önce TÜVTÜRK istasyonunun açıldığı zamandan bu yana iki katından fazla olan artışa karşın muayene istasyonunun yenisi açılmadığı gibi kapasitesini de artırmadılar. 

Hala açıldığı dönemdeki kapasitesi ile hizmet vermeye çalışan TÜVTÜRK araç artış sayısındaki artışı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi gibi görmezden gelmeye devam ediyor. 

Eskişehir’de araç sayısı 341 bin 156 oldu

TÜİK’ten edinilen bilgiye göre, Eskişehir’de Ocak ayı sonu itibari ile trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı bir önceki aya göre bin 882 adet artarak, 341 bin 156 ’a ulaştı. TÜİK’e göre, Eskişehir’deki taşıtların 193 bin 795 adeti otomobil, 52 bin 914 adeti kamyonet, 47 bin 623’ü motosiklet, 27 bin 467 adeti traktör, 11 bin 380 adeti kamyon, 4 bin 213 adeti minibüs, 2 bin 691 adeti otobüs ve bin 73 adeti ise özel amaçlı taşıtlar oluşturuyor.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024