Eskişehir trafiği için yıllardır beklenen master trafik planı nihayet geliyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir trafiği için yıllardır beklenen master trafik planı nihayet geliyor

Eskişehir trafiği için yıllardır beklenen master trafik planı nihayet geliyor
Yayınlama: 19 Şubat 2024 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir'de yıllardır imar konusunda yaşanan sıkıntıların yanısı çözüm bekleyen ve sık sık gündeme getirilen güncel Master Trafik Planı olmayışı konusu. Eskişehir trafiğinde yaşanan sıkıntıların neden olduğu aksaklıklar gündeme geldikçe dile getirilen Master Trafik Planı maalesef geçen 25 yıl içinde gerçekleştirilmedi. Plan yapmak yerine yapboz mantığı ile günü kurtarmak amaçı, daha çok deneysel çözümlerle trafik sorununa merhem olunmaya çalışıldı. Ancak plansız her konuda olduğu gibi bu konuda yapılmak istenenler de maalesef yetersiz geldi hatta bazı uygulamalar yarardan çok zarar getirdi. 

Yıllardı dile getirilen bu konuda çalışma yapması beklenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi herhangi bir adım atmazken Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu şimdiden planlar hazırladı. Uygulanacak planlar ile Eskişehir'de trafik konusunda büyük rahatlanma yaşanması hedefleniyor. 

Öncelikli olarak çok fazla noktada trafikle kesişen tramvayın bazı kilit noktalarda yer altına gitmesini planladıklarını açıklayan Hatipoğlu'na, mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen'in  son 5 yıldır genel sekreterliğini yapan ve onun işareti ile aday yapılan CHP adayı Ayşe Ünlüce "yapılamaz" yorumu yapmıştı. 

Bugün trafik konusundaki yapılması planlananlar ilgili yapılan açıklamada ise Eskişehir için Master Trafik Planı hazırlandığı müjdesi paylaşıldı.

Cumhur İttifakı AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu'ndan Eskişehir'deki trafik ve ulaşım sorununun çözümü ile ilgili açıklama... 

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de tramvayın yer altına alınabileceğini söyleyen Nebi Hatipoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da trafik sorunu ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 

Hatipoğlu, "Kıymetli hemşehrilerim; rakibimiz olan mevcut yönetim, ‘Yapamaz. Toprak altında su var’ diyerek mühendislere parmak ısırtan açıklamalarına devam ederken; biz uzman mühendisler ve bilim adamlarıyla yürüttüğümüz trafik master planımızı bitirdik. Hükümetimiz Marmara Denizi’nin altından yol geçirmişken, başta İstanbul, Ankara olmak üzere, bütün dünya metropollerinde on yıllardır uygulanan trafik altgeçitleri ile kesintisiz ulaşım Eskişehir’de de bal gibi güvenli şekilde olabiliyor. Tabii kente yatırım yapmak, insanların hayatına fayda sağlamak niyetindeyseniz" dedi.

"Kent merkezine inşa edilecek 15 adet katlı kavşak ile..."

Hatipoğlu, "5 yıl içinde kent merkezimizde inşa edilecek 15 adet katlı kavşak ile; Taşıt Başına Ortalama Hız: 20 km/saat’ten 40 km/saat’e çıkacak Taşıt Başına Ortalama Gecikme Süresi: 90 Saniyeden 20 Saniye’ye düşecek Her bir kavşakta anlık olarak kuyrukta bekleyen 350 taşıt beklemeden geçecek Toplam Yakıt Tüketimi: Her bir kavşak için 1 günde 3 ton akaryakıt kazancı sağlanacak. Çevre Etkisi: Her bir kavşakta 1 günde çevreye zararlı 400 Kg CO ve 15 Kg NOx gazı salınımı azaltılacak" diye konuştu.

Kıymetli hemşehrilerim; rakibimiz olan mevcut yönetim, ‘Yapamaz. Toprak altında su var’ diyerek mühendislere parmak ısırtan açıklamalarına devam ederken; biz uzman mühendisler ve bilim adamlarıyla yürüttüğümüz trafik master planımızı bitirdik.

Hükümetimiz Marmara Denizi’nin altından yol geçirmişken, başta İstanbul, Ankara olmak üzere, bütün dünya metropollerinde on yıllardır uygulanan trafik altgeçitleri ile kesintisiz ulaşım Eskişehir’de de bal gibi güvenli şekilde olabiliyor.

Tabii kente yatırım yapmak, insanların hayatına fayda sağlamak niyetindeyseniz.

5 yıl içinde kent merkezimizde inşa edilecek 15 adet katlı kavşak ile;

🔴 Taşıt Başına Ortalama Hız: 20 km/saat’ten 40 km/saat’e çıkacak

🔴 Taşıt Başına Ortalama Gecikme Süresi: 90 Saniyeden 20 Saniye’ye düşecek

🔴 Her bir kavşakta anlık olarak kuyrukta bekleyen 350 taşıt beklemeden geçecek

🔴 Toplam Yakıt Tüketimi: Her bir kavşak için 1 günde 3 ton akaryakıt kazancı sağlanacak.

🔴 Çevre Etkisi: Her bir kavşakta 1 günde çevreye zararlı 400 Kg CO ve 15 Kg NOx gazı salınımı azaltılacak.

Tüm detayları ve noktaları lansmanımızda sizlere paylaşacağız.

Siz evladınıza güvenmeye devam edin.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024