Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırma davası yine ertelendi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırma davası yine ertelendi

Büyükerşen’in ihaleye fesat karıştırma davası yine ertelendi
Yayınlama: 16 Şubat 2024 Cuma
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve bazı belediye bürokratlarının "ihalelere fesat karıştırma" iddiasıyla yargılandığı dava yine ertelendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde bazı ihalelere fesat karıştırdıkları ve kamu zararına neden oldukları iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve bazı belediye bürokratlarının tutuksuz yargılandıkları davanın, Yargıtayın bozma ilamının ardından yeniden görülmesine devam edildi.

3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Büyükerşen'in de aralarında olduğu tutuksuz 22 sanık ile ilgili dava 3 Mayıs tarihine ertelendi. 

Olayın geçmiş özeti ise şöyle:

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının 28 Ocak 2013'te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu, resmi belgede sahtecilik yapıldığı yönündeki şikayet üzerine başlattığı soruşturma kapsamında şüpheliler gözaltına alınmıştı. Tutuklanan 5 kişi, üst mahkemeye yapılan itirazlar sonrası tahliye edilmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 10 Temmuz 2013'te 1. Ağır Ceza Mahkemesinde "sanık" sıfatıyla savunma vermişti. Mahkeme heyeti, 11 Şubat 2015'te Büyükerşen ve diğer sanıkların beraatine, dosyalardan birinde adı geçen K.A, İ.H.Y, M.E, Y.K, K.O. ve M.R.E'ye "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 6'şar bin lira adli para cezası verilmesine hükmetmişti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinin Büyükerşen ve diğer sanıklar hakkında verdiği beraat kararının bozulmasını kararlaştırmıştı.

22 sanıklı dava dosyası, eksik inceleme ve bilirkişi raporları arasındaki çelişkilerin giderilmesi için Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesine geri gönderilmiş ve dava yeniden görülmeye başlanmıştı. 




Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024