Vali Aksoy, Eskişehir’e 2023 yılında gelen sayısını açıkladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Aksoy, Eskişehir’e 2023 yılında gelen sayısını açıkladı

Vali Aksoy, Eskişehir’e 2023 yılında gelen sayısını açıkladı
Yayınlama: 16 Şubat 2024 Cuma
A+
A-

Eskişehir Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) işbirliğinde AÜ Öğrenci Merkezinde düzenlenen Eskişehir Turizm Çalıştayının açılışında konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 2023 yılında 540 bin turist ağırladıklarını ifade ederek, 2024 yılında daha fazla ziyaretçinin gelmesini beklediklerini açıkladı.

Turism konusunda komşumuz Afyonkarahisar'ın verilerine göre konaklamalı gelen 2 milyon ivarındaki rakamın neredeyse dörtte biri oranında ziyaretçi gelmesi, Eskişehir'in turizm potansiyelinin kullanılamadığını da bir kez daha gözler önüne serdi. 

Eskişehir'i 2023 yılında 540 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Aksoy, "Bu yıl bundan daha fazla sayıda turistin ilimize geleceğini tahmin ediyoruz ve bekliyoruz." dedi. Aksoy, Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren hizmetlerinden ilk yararlanan illerden birinin Eskişehir olduğunu, bu avantajıyla birçok şehre daha hızlı ulaşım imkanı sağlandığını dile getirdi.

Hasan Polatkan Havalimanı'nın, 2023 yılında 93 bin yolcuya hizmet verdiğini vurgulayan Aksoy, Eskişehir'in kültür turizmi için de cazibe merkezi haline gelmeye aday en büyük kentlerden olduğunu vurguladı.

Vali Aksoy, çalıştayın Eskişehir turizminin mevcut durumunun, yaşanan sorunların, fırsatların ve tehditlerin değerlendirilmesine imkan sağlayacağını sözlerine ekledi. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024