Eskişehir Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

Anasayfa / Güncel
Eskişehir Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

ŞAP TEHLİKESİ GEÇTİ HAYVAN PAZARI AÇILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü kararıyla Mart ayında ülke genelinde şap hastalığı ile mücadele kapsamında kapatılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı, hastalığın sönüşünün yapılmasıyla nedeniyle 24 Mayıs Çarşamba günü hizmete açılacak.

Türkiye'de de görülen SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle Muttalip yolu 2'nci kilometrede bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı kararıyla aşılama kampanyası süresince kapatılmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda Hayvan Pazarı’nın yeniden açılması ile ilgili Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, “İlimizde çıkan şap hastalığı, 5996 Sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na uygun olarak 18/05/2023 tarihinde söndürülmüştür. Hastalığın kontrolü amacıyla oluşturulan bölgelerde alınan tedbirler kaldırılmış olup Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı 24/05/2023 tarihi itibariyle açılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Karar gereğinde 24 Mayıs Çarşamba günü açılacak olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nda, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirilerek, pazar alanı üreticilerin hizmetine hazır hale getirildi.

604 okunma

Yorum Yap

26 Mart 2023 Pazar

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ – 3

26 Mart 2023 Pazar

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ -2

6 Mart 2023 Pazartesi

DEPREMİ UNUTMA!

20 Şubat 2023 Pazartesi

HANS VE HASAN

9 Ocak 2023 Pazartesi

VATANI SEVMEK

12 Aralık 2022 Pazartesi

AMA’SIZ ANCAK’SIZ

29 Kasım 2022 Salı

40 YALAN!

18 Haziran 2022 Cumartesi

BİRÇOK İLÇE ÇIRILÇIPLAK!

13 Haziran 2022 Pazartesi

BİZLER İSTİKBÂLDEN ÜMÎD VARIZ

1 Haziran 2022 Çarşamba

Diyet muayenesi nedir?

31 Mayıs 2022 Salı

Yoga Bahane, Algı Şahane

online ziyaretçi: 619
 
yukarı