Vali Erol Ayyıldız’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Erol Ayyıldız’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
Yayınlama: 24 Kasım 2022 Perşembe
A+
A-

Türkiye'nin Yüzyılına emin adımlarla yürüyen ülkemiz için önemli ve büyük görev üstlenen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

"Muallim sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendilerine mahsus manadan bir örs üzerinde döverek işleyen bir demircidir." Sözünden hareketle bir eğitimci olarak yüklendiğiniz sorumluluk çok büyüktür. Biz büyük hedefleri olan bir ülkeyiz. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için en kıymetli sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimiz sizlere emanettir.

Kendi değerlerimizi, kendi özümüzü koruyarak dünyayı tanıyan, yönlendiren, yöneten nesiller yetiştirmek sizin gayretlerinizle, emeklerinizle olacaktır.

Öğrenciler öğretmenden bağımsız düşünülemez. Sadece bizim tarihimize değil dünya tarihine yön veren Osman Gazi dediğimizde Şeyh Edebali, yalnızca İstanbul'un değil Yeni Çağ'ın kapılarını açan Fatih Sultan Mehmet dediğimizde Akşemsettin gelir aklımıza. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözü bu gerçeği anlatır bize. Pek çok alanda ülkemizin adını ön sıralara taşıyacak, Türkiye'nin Yüzyılı vizyonumuzu gerçekleştirerek her zamankinden daha parlak bir gelecek inşa edecek çocuklarımız sizlerin eğitiminden geçecek; isimleri sizlerle beraber anılacaktır.

Başarılı bireyler yetiştirmenin yanında, hatta ondan da önemlisi; değerlerimizle kuşanmış, birbirine ayna olan, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan nesillere şekil vermek ancak öğretmenlerimizin eliyle olacaktır. Nitekim Başöğretmen Atatürk'ün öğretmenliği "irfan ordusu" şeklinde nitelendirmesi aynı bakış açısını ifade etmektedir.

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş kıymetli öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz. Görevlerini hakkıyla yerine getirmiş, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştirmiş, bugün emekliliğini yaşayan öğretmenlerimize de hayırlı, sağlıklı ömürler diliyorum.

Millet Mektepleri'nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu günde, bedeli maddi karşılıkla ölçülemeyen, saygın; sevgi, şefkat gerektiren bu mesleği bayrağımızın dalgalandığı her yerde fedakârca icra eden öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyorum.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024