TSK’ya İftira Atan Fincan’cıya Eskişehir Bilecik Tabipler Odasından Destek - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

TSK’ya İftira Atan Fincan’cıya Eskişehir Bilecik Tabipler Odasından Destek

TSK’ya İftira Atan Fincan’cıya Eskişehir Bilecik Tabipler Odasından Destek
Yayınlama: 19 Kasım 2022 Cumartesi
A+
A-

TSK'ya kimyasal silah iftirasından bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'cı için özgürlük talebinde bulundular.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geride kalan gün, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini 'kimyasal silah' kullanmakla suçlamıştı.

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda öldürülen 17 teröristi aklamaya çalışan Fincancı, teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyerek, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda." ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında soruşturma açılan Fincancı daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası (EBTO) Başkanı Muharrem Şenel, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılması için basın toplantısı yapıldı.

Konuyla ilgili konuşma yapan Muharrem Şenel, “TTB Merkez Konseyimiz Başkanı Şebnem Korur Fincancı kendi uzmanlık alanı ile ilgili olarak gelen bir soru üzerine herhangi bir kurumu, devleti işaret etmeden; kişisel görüşlerini açıklamış ve yalnızca insan hakları açısından bu konunun uluslararası tarafsız kuruluşlarca araştırılması gerektiğini söylediği halde yapılan bir algı yönetimiyle suçlu ilan edilmiş ve tutuklanmıştır. Bununla da yetinilmeyip asıl hedef tahtasına TTB Merkez Konseyi oturtulmuş ve görevlerine son verilmesi için iddaname hazırlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın bir an önce serbest bırakılmasını talep eden ve kendisine destek ve dayanışma duygularını yazarak ifade ettikleri kartları Fincancı’ya ulaştırmak üzere PTT üzerinden yolladıklarını dile getirdi.


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024