’Çök Kapan Tutun’ Tatbikatı Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

’Çök Kapan Tutun’ Tatbikatı Yapıldı

’Çök Kapan Tutun’ Tatbikatı Yapıldı
Yayınlama: 13 Kasım 2022 Pazar
A+
A-

Türkiye geneli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.

Vali Erol Ayyıldız, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, AFAD İl Müdürü Recep Bayar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Hüseyin Hacıoğlu ile birlikte ilimiz Safiye Gönül Bayar Huzurevi’nde 'Çök Kapan Tutun' tatbikatına katıldı.

Saat 18.57'de deprem uyarısının yapılmasıyla Vali Ayyıldız, beraberindekiler ve huzurevi sakinleri çök kapan tutun hareketini yaptı.

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57'de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

Tatbikat öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Merkezi'nden yönetilen tatbikat için Düzce, İstanbul, İzmir, Elazığ, Kahramanmaraş, Erzurum ve KKTC'den canlı yayın bağlantısına katılarak, vali ve AFAD il yöneticilerinden bilgi aldı.

Düzce ile yapılan canlı bağlantıda, İl Müftüsü 12 Kasım 1999'daki depremde hayatını kaybedenler için dua etti.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024