Toplu ulaşım araçlarında insan mı taşınıyor belli değil - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Toplu ulaşım araçlarında insan mı taşınıyor belli değil

Toplu ulaşım araçlarında insan mı taşınıyor belli değil
Yayınlama: 19 Eylül 2022 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir trafi gibi toplu ulaşım sisteminin durumu da vatandaşları isyan ettiriyor. Özellikle bazı hatlarda adeta balık istifi taşınan vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

Eskişehir'in kronikleşmiş bir çok sorunu gibi toplu ulaşım sistemindeki sorunlarda çözüm belkiyor. Ancak vatandaşın beklentileri karşılık bulmuyor. Durakların durumu, araçların temizlik ve bakım durumu bir çok konuda vatandaşlar tepki gösteriyorlar. Özellikle yolcu kapasitesine yanıt veremeyen ulaşım sisteminde bazı saatlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar adeta balık istifi yolculuk yapmak durumunda kalıyorlar.

Konuyla ilgili tepkisini ileten bir vatandaş da haklı olarak soruyor: Toplu ulaşım araçlarında insan mı? Taşınıyor belli değil

Toplu taşıma araçlarında tramvayın, otobüslerin, minibüslerin önemi büyük, toplu taşıma araçlarında insan mı taşınıyor inanın belli değil. Bunun için bin şahit ister. Her sabah ve her akşam saatlerinde insanların yoğun olarak kullanıldığı toplu taşıma araçlarında tramvay, otobüs, minibüs gibi ulaşım araçlarında klima çalışmaması sıcak havalarda büyük sorun. Dün akşam saatlerinde yaşanan olay bunu çok net gösteriyor. Bir vatandaş olayı şu şekilde açıklıyor. Akşam eşimle çarşı daki işlerimizi hallettik birazda gezdikten sonra evimize girmek için doktorlar caddesinde bulunan tramvay durağına geldik Tepebaşı SSK istikametine gitmek için kartlarımızı basıp durakta tramvayı bekledik , tramvay geldi köşe numarası 01 bindik epeyce kalabalıktı inanın içi afedersiniz ahır gibi kokuyor kalabalıktı sıcak bir yandan ağır nefes kokusu bir yandan aynı ahır gibiydi. İnsan değil hayvan taşımacılığı yapılıyordu sanki evet ağır bir itham lakin başka söz bulamıyorum akşam ki olaya neyse vatandaşın biri cep telefonundan birini aradı ve tramvay da neden klima çalışmıyor çok kötü olduğunu klimaların çalışmasını işte bizde bu arada doktorlardan havacılık müzesi durağına geldik o arada nefes almakta zorluk çekiyor ve sıcak ve koku öldürüyor du aradan bir dakika geçmedi klimalar çalıştı tramvayın telefon işe yaradı. Yine bir dakika geçmedi o vatandaşın telefonu çaldı arayan az önce ki yetkiliydi çalışıp çalışmadığını teyit için aradı. Bende o arada tepkimizi söyledim insan taşıyorsunuz hayvan değil ahır gibi kokuyor tramvay paramızla rezil oluyoruz dedim. Böyle taşımacılık olmaz böyle hizmet olmaz denetim sadece tranvaylara biletsiz binanler için değil bu gibi durumlar için de yapılmalı zam yapmaya gelince bahaneleri çok zam yaparlar iş kaliteli hizmete gelince sıfır akşam keşke Büyük şehir belediye başkanı Yılmaz hoca da olsaydı. Tramvayın nasıl taşımacılık yaptığını canlı olarak yaşasaydı. Yada o tranvaydan canlı çıkabilir miydi? Sıcak ve pis koku nedeniyle işte eleştirilecekse bu konular eleştirilsin insanlara biraz değil gerçek manada saygı gösterilsin lütfen bu konuyu eksiz yazın ki hergün insanlar bu şekilde taşınıyor. Yazın klima yok kışın ısıtıcılar çalışmıyor. Yolcular donarak gidiyor. O yüzden yaz kış taşımacılık insan taşıma şekline göre yapılsın. Verdiğimiz ödediğimiz paranın karşılığını alalım. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024