Kazım Kurt cenaze aracı ücretlerine de zam yaptı! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Kazım Kurt cenaze aracı ücretlerine de zam yaptı!

Kazım Kurt cenaze aracı ücretlerine de zam yaptı!
Yayınlama: 8 Eylül 2022 Perşembe
A+
A-

Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yatırım ve performans programlarının da görüşüldüğü toplantıda tansiyon yükseldi. AK Partililerin karşı çıktığı cenaze aracı ücretlerine yüksek zam yapılmasını Kazım Kurt, "Yine insaflı davrandık" diye savundu. Tartışmalar sırasında belediyenin sosyal belediyecilik olarak vatandaşa hiçbir destek vermediğini belirten Murat Özcan bu sözlerle isyan etti: "Cenazelerden bile para kazanma derdindesiniz"

medyamidas.com'un haberine göre, Eskişehir'de, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde yatırım ve performans programlarının da görüşüldüğü toplantıda tartışmalar yaşandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un çok tartışılacak açıklama ve sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'dan sert cevaplar geldi. 

Meclis toplantısında ilgili maddede de cenaze aracı ücretlerinin de kilometre başı 3 lira olan ücretin 5 lira olarak arttırılması gündeme geldi. AK Parti grubu bu zamma karşı çıktı. 

Murat Özcan: "Ücret alınmasına zaten karşıyız, ama 3 lira da maliyetinizi çıkarır, arttırmayın"

Murat Özcan, "Birinci toplantıda da uyarmıştık. Bu cetveldeki bir madde konusunda. Talep edildiği takdirde bir ticari kazanç getirecektir. Sadece cenaze hizmet aracı ile ilgili konuda karşıyız. Cenaza araçlarına tarife uygulanmasına kökünden karşıyız ama en azından kilometre başı 3 lira olan fiyatın 5 liraya çıkarılmasının bu cetvelin içinden çıkarılmasını istediğimiz, o zaman oybirliği ile geçireceğimizi söylemiştik. Ama gördüğümüz kadarıyla ısrarcısınız. DSırf bu madde nedeniyle bu komisyon raporuna karşı çıkıyoruz. En azından 3 lira ile bile maliyetlerinizi çıkarırsınız" dedi. 

Cenaze aracı ücretlerine yüzde 50'den fazla zam yapan Kazım Kurt: "Vatandaşlarımıza insaflı davranıyoruz"

Kazım Kurt ise, benzin fiyatlarının, mazot fiyatlarının Türkiye'de sürekli arttığını söyleyerek, "Kilometre başı 5 lira meclisimizin daha önce aldığı karar gereğidir. Yine sosyal belediyecilik adına vatandaşlarımıza insaflı davranıyoruz" dedi. 

AK Parti'nin karşı oy verdiği cenaze ücretlerine zam yapılmasına ilişkin madde CHP grubunun oy çokluğu ile kabul edildi. 

Kazım Kurt: "Belediyede günlük işleri yapmamız bile başarı"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tartışmalar sırasında yine ekonominin durumundan yakınıp mazeretler öne sürerken, "Yatırım oranlarının düşük olmasının sebebi Odunpazarı Belediyesi'nin kötü yönetilmesi değildir, Türkiye'nin kötü yönetilmesidir. Belediyelerde günlük işleri sürdürmemiz bile bir başarı" dedi. 

Kazım Kurt: "Güneş enerjisi santralinden para kazanmayacaksam niye yapayım"

Meclis toplantısında Kazım Kurt'tan çok konuşulacak ve tartışılacak bir açıklama daha geldi. Kazım Kurt, "Güneş enerjisi santrali yatırımlarının artık kamu kurumları tarafından yapılması hayal oldu. Biz bu yatırımı yaparken para kazanmak da istiyoruz. Hükümet bize ürettiğimiz fazla enerjiyi satma şansı vermiyorsa, belediyeler artık güneş enerjisi santrali yapamaz, biz de yapamayız kimse kusura bakmasın" diye konuştu. 

Murat Özcan isyan etti: "Bir cenaze aracı ücretini bile para kazanma aracı haline getirdiniz"

Murat Özcan, tartışmalar sırasında, belediyenin 2023 bütçesinin 1 milyar 300 milyon lira öngörülmesine rağmen sosyal belediyecilik anlamında hiçbir şey göremediklerini belirterek, "Hani nerede sosyal belediyecilik, sosyal demokratlık... Bir cenaze aracı ücretini bile para kazanma aracı haline getirdiniz" dedi. 

"Bari bu yıl asfalt parası almayı dedik, ona da itiraz ettiniz"

Özcan, "Sırf bu yıl bari asfalt parasını vatandaşlardan almayın dedik, buna bile itiraz ettiniz" diyerek tepkisiniz sürdürdü.

"Dükkandan bozma yerleri halk merkezi diye yutturamazsınız"

Belediyenin halk merkezleri konusunda Murat Özcan, "Halk merkezleri açtık diyorsunuz. Dükkandan bozma yerlerde, CHP'nin mahalle temsilciliği gibi çalışan halk merkezlerini vatandaşlarımıza halk merkezleri diye yutturamazsınız" diye ekledi. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024