Estram Çalışanları TEPKİLİ: Estram Çalışanları Özverili Çalışmıyor mu? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Estram Çalışanları TEPKİLİ: Estram Çalışanları Özverili Çalışmıyor mu?

Estram Çalışanları TEPKİLİ: Estram Çalışanları Özverili Çalışmıyor mu?
Yayınlama: 10 Ağustos 2022 Çarşamba
A+
A-

Uzun süredir zam haberi bekleyen Büyükşehir Belediyesi çalışanları bugün zam haberini aldılar. Ancak Estram çalışanları için ise durum hala netlik kazanmadı. 

Eskişehir belediye çalışalanları artan fiyatlar ve belediye hizmetlerine yapılan zamlar sonrasında kendilerine yansıtılmayan zamlardan dolayı tepkiliydi. Bu tepkiler özellikle sosyal medya da sık sık dile getiriliyordu. Tepkiler yükselince ilk zam haberi Odunpazarı Belediyesinden geldi, ardından bir zam haberi de Tepebaşı Belediyesinden gelince gözler Eskişehir Büyükşehir Belediyesine yöneldi. 

Büyükşehir Belediyesi üzerinden artan baskılar sonrasında nihayet bugün zam yapıldığı haberini duyurdular. Basın büllteninde "Çalışanlara Büyükerşen'den Müjde" başlığı ile duyuruldu zam haberi. Ancak zam konusunda sadece kadrolu işçlere zam yapıldı. Haberler sonrasında Eskişehirin tüm yükünü çeken Estram çalışalanları tepki gösterdiler. Özellikle sosyal medya üzerinden Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı paylaımda yaptığı açıklamalara tepki göstererek "Biz özverili çalışmıyor muyuz?" diye tepki gösterdiler. 

Bize ulaşan bir çalışan bu konuda şu ifadeeri kullandı:

Bugün yılmaz büyükerşen açıklama yapmış Eskişehir i güzelleştirmek için özverili çalışan kadrolu işçiler için % 50 zam diye aynı zamanda estram çalışanları içinde iyileştirme hazırlıkları sürüyor demiş yani estram çalışanları bu şehir için özverili çalışmıyor mu yani galiba toplu taşıma dan haberi Yok gibi onlar ne Zor şartlarda çalışıyor bilgisi Yok gibi adam olmadığı için hafta tatilinde işe geliyor yetmiyor adam olmadığı için aynı şekilde sabah 5 de işe gelen ve öğle 1 de işten çıkan toplu taşıma şoförü tekrar akşam 5 gibi işe geliyor akşam 9 gibi işten çıkıyor aynı zamanda öğle işe gelen sabah 5 de geliyor 10 da tekrar evine gidiyor öğle tekrar işe geliyor adamlar gece gündüz çalışıyor ama bunu gören Yok Allah için belediye yetkilileri zahmet olmazsa toplu taşıma şoförlerinin ayda kaç saat Mesai yapmışlar bunları kamu önünde paylaşım yapsınlar  kim özverili çalışmış görelim yazık günah bu kadar ayrım olmaz azda olsa emekçiye saygı dediğim gibi toplu taşıma ŞOFÖRLERİ ne zor şartlarda çalışıyor bunu görsünler artık 


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024