Öğrenci Biletine 1 TL İndirim: DARISI ÖĞRENCİ DOSTU EBB’ye - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Öğrenci Biletine 1 TL İndirim: DARISI ÖĞRENCİ DOSTU EBB’ye

Öğrenci Biletine 1 TL İndirim: DARISI ÖĞRENCİ DOSTU EBB’ye
Yayınlama: 16 Temmuz 2022 Cumartesi
A+
A-

Ekonomik sıkıntıların arttığı günlerde yerel yönetimler vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına kendi gelirlerinden fedakarlık yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesinin uyguladığı ulaşım ücretlerini paylaşmıştık. Büyük ses getiren haberimizde Konya'da ulaşım ücretinin Tam Bilet için 2,5 TL, öğrenci bileti için ise 1,55 TL olduğunu duyurmuştuk. Eskişehir'de ise uygulanan ücret Tam bilet için 6 TL, öğrenci için ise bu ücret 3,5 TL. 

Öğrenci şehri olarak bilinen şehrimizin öğrenci dostu olduğu iddiasındaki yöneticilere zora sokan bu büyük farkın ise bir açıklaması yok. Bu kez Kurban Bayramı arifesinde bir yerel yönetimden daha öğrenciler için ek indirim yapıldığı haberi gündeme düştü. Kocaeli Belediyesi aldığı kararla öğrenci biletlerinde 1 TL indirim yaparak  UKOME tarafından alınan 4,10 tl ücretin 1 lirasının belediye tarafından karşılanacağını duyurdu. Kocaelide 7,5 lira olarak belirlenen tam bilet ücretinde de 1 lira belediye tarafından karşılanıyor

Başkan Büyükakın öğrenci biletinin 3.10 TL’ye çekilmesi talimatını verdi

UKOME toplantısında alınan karar gereği ulaşım ucretlerinde artışa gidilmişti. Bu kararın ardından devreye giren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 4,10 TL olarak belirlenen öğrenci tarifesinin 3,10 TL olarak uygulanması talimatını verdi.

UKOME kararlarına göre tam binişler şehir içinde 7,5 lira olmuş yine Başkan Büyükakın, bunun 1 TL’sinin Büyükşehir tarafından karşılanacağını açıklamıştı. Böylece ulaşımda tam ücret tarifesi 6,5 lira olarak belirlenmişti. İndirimli 4,50 TL, öğrenci ise 4.10 TL olmuştu. Başkan Büyükakın öğrencilere yapılan fiyat artışının 1 TL sinin daha geri çekilmesi talimatını verdi. Öğrenci bileti 3,10 TL’ye çekildi.

BAŞKAN ÖĞRENCİNİN YANINDA OLDU
Alınan bu karar okulların açılması öncesinde öğrenciler ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Her fırsatta Kocaeli’nin bir öğrenci kenti olduğunu dile getiren Başkan Büyükakın, bir kez daha öğrenci ve velilerden yana olduğunu gösterdi.

 


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024