Artık Rutin Hale Gelen Trafik Keşmekeşi! Bu Kez Tramvay da TAKILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Artık Rutin Hale Gelen Trafik Keşmekeşi! Bu Kez Tramvay da TAKILDI

Artık Rutin Hale Gelen Trafik Keşmekeşi! Bu Kez Tramvay da TAKILDI
Yayınlama: 8 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Bu kez trafik keşmekeşi görüntüleri Atatürk Lisesi kavşağından, tam bir keşmekeşliğin hakim olduğu görüntülerde tramvaylar ve otobüslerde gidemiyorlar. O anları yaşayanların belirttiklerine göre Yunusemre Caddesinin başından Odunpazarı duraklarına 20 dakikadan fazla sürede ulaşabilmişler.

Bir zamanlar trafik çözümü diye sunulan Akıllı Kavşak uygulamasının da pilot alan olarak uygulandığı bu kavşakta o uygulama sırasında da trafik kuyruğu Yunusemre Caddesini aşıp Büyük Otel'in önüne kadar uzuyordu.

Sosyal medyaya her gün Eskişehir'in farklı noktasıyla ilgili yansıyan görüntüler artık rutin hale geldi.

Eskişehir'deki trafik sorunu artık keşmekeşliğe dönüştü. Yanlış planlanan toplu ulaşım güzergahları, daraltılan yollar, yapımları geciken otopark projeleri, yıllardır genişletilmesi planlarda yer almasına karşın genişletilmeyen yollar. Bir türlü güncel hali oluşturulamayan MASTER TRAFİK PLANI eksikliği.

Her gün yaşanan trafik sorunu ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Yeni görüntülerde de adeta keşmekeş hale gelen trafiğin son hali görünüyor.  Bu kez bu keşmekeşten tramvaylarda nasiplenmiş ve onlarda ortada sıkışııp kalmışlar.  Maalesef bu görüntüler sosyal medyadan yayınlanan ilk görüntü olmadığı gibi son görüntülerde olmayacağa benziyor. Zira her yeni görüntü bir önceki görüntüyü arıtır nitelikte. 

Maalesef şehirdeki bir çok konu gibi trafik de yönetilemez hale gelmiş durumda ve bu konuda olumlu bir adım atmak adına yapılan tek bir çalışma da şuan için yok.

Geçtiğimiz yıllarda bu konuda profesyonel olarak ücreti karşılığından İstanbul Teknik Üniversitesi bilim insanlarından alınan destek sonrası ortaya çıkan raporları da dikkate alarak çözüm üretilmesi adına bir çalışma gerçekleştirilmedi. Önümüzdeki yakın dönem içinde bir çözüm arayışı yok. 

Akıllı Kavşak Projesi de Kar Etmedi.. DÖNMEZ KAVŞAK

ASLINDA AKILLA KAVŞAKTI BURASI: Batcık yapılırsa sorun çözülür mü?

 Eskişehir’de Trafik Raydan ÇIKTI!

 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024