Safranbolu Bu Tatilde de DOLDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Safranbolu Bu Tatilde de DOLDU

Safranbolu Bu Tatilde de DOLDU
Yayınlama: 19 Temmuz 2021 Pazartesi
A+
A-

Geçtiğimiz dönemlerde görev yapan Odunpazarı Belediyesi Eski Başkanı Burhan Sakallı'nın geliştirdiği projelerle tekrar hayat bulan Odunpazarı Evleri ve Tarihi Odunpazarı Bölgesi son dönemde beklenen ilgiyi göremiyor. Özellikle kentimize gelen günlük tur ziyaretçilerinin uğrak noktalarından birisi olun Odunpazarı Bölgesi maalesef geçtiğimiz yılları arıyor.

Bunun yanında tarihi dokusu ile ilgi çeken ülkemizin tarihi yerlerinden biri olan ve evleri ile bizlere Odunpazarı Tarihi Bölgesini ve evlerini hatırlatan Safranbolu geçtiğimiz uzun tatil dönemlerinde olduğu gibi 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde de ilgi çekiyor. Gelen haberlere göre bölgedeki konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 90 a ulaştı.

Karabük'ün 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan, Osmanlıdan kalan mimarisi ile ünlü Safranbolu ilçesi, Kurban Bayramı tatilini geçirmek isteyenlerin tercihi oldu. Otel, han ve konakların doluluk oranı, yüzde 90a ulaştı.  5 bin yatak kapasitesi bulunan otel, han ve konakların doluluk oranı yüzde 90a ulaştığı ve ayrıca Kurban Bayramı tatili boyunca Safranbolu'yu binlerce günübirlik tatilcinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Eskişehir'in yerel değerlerinin ve kentimizin gerçekten turizm potansiyelinin aslında nasıl da kullanılamadığını kentimizdeki sektör profesyonelleri zaman zaman çeşitli mecralarda dile getiriyorlar. Konunun uzmanlarının bu uyarı ve taleplerinin gerekli mercilerde ses bulması ve kentin bu değerlerinin hak ettiği yere ulaşması gerekiyor.

 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024