Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kesmiyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kesmiyor

Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimleri Hız Kesmiyor
Yayınlama: 14 Temmuz 2021 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince Kurban Bayramı öncesi 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yapılan denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Kurban Bayramı dönemlerinde daha yoğun şekilde gerçekleştirilen denetimlerle kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılmasının sağlanması; kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla da halk sağlığının korunması amaçlanmaktadır.

Ayrıca bayramda tüketimleri artan pastane, unlu mamuller, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerlerinin denetimleri ile tüm bu işletmelerin genel hijyeni, personel hijyeni, gıda işleme ve hazırlama ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin ve katkılarının uygunluğu ve muhafaza şartları da kontrol edilmektedir.

En iyi denetçi tüketicinin kendisidir düsturundan hareketle Eskişehirli tüketicilerimizin gıda ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığımız’ a ait 174 Alo Gıda Hattına ihbar ve şikâyette bulunmalarının İlimizde güvenilir gıdaya ulaşım ve gıda denetimlerinin etkinliğinin artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir bayram geçirmek için; “Yediğine içtiğine dikkat et! Güvenilir gıda tüket.”

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024