Soruşturma da Sorun GİBİ YILLARCA SÜRECEK GALİBA - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Soruşturma da Sorun GİBİ YILLARCA SÜRECEK GALİBA

Soruşturma da Sorun GİBİ YILLARCA SÜRECEK GALİBA
Yayınlama: 26 Mayıs 2021 Çarşamba
A+
A-

Geçtiğimiz kentimizde ortaya çıkan skandallardan belki de en çok ses getiren ve vatandaşların etkilendiği skandal Damacana skandalıydı.  Bir haber ajansının haberinin ulusal medyada haber olmasından ortaya çıkan skandal pes artık dedirtmişti. Tarihi geçmiş damacanaların yıllardır vatandaşlara kullandırıldığı skandaldaki ikinci boyut ise haber sonrası denetimlerden sonra sistemdeki kayıp olan damacanalar olmuştu. Tarihi geçmiş damacana yığınları dolum tesisinin bahçesinde yığılırken, sistemde var olması gerekirken olmayan damacanalar nedeniyle skandal vatandaşa su dağıtımının aylarca yapılamaması neden olmuştu.

Yıllarca halk sağlığıyla oynandığının ortaya çıktığı durum sonra işin kötüsü günlerce ve hatta haftalarca doğru dürüst kamuoyuna bilgi verilmemişti. Yıllarca yaşanan sağlık skandalı sonrasında ortaya çıkan durum sonrası mağduriyetlerin boyutu artmış, su dağıtıcılar, suya ulaşamayan vatandaş, en önemlisi kentin önemli sembollerinden olan Kalabak Suyu markası zarar gördü. Kalabak kullanıcıların bir bölümü alternatif çözümlere yönlendi.

Konu en son ESKİ genel kurulunda tekrar gündeme geldi. Medya Midas'ın haberine göre konuyla ilgili soruşturma hala devam ediyormuş. Neredeyse 1 yıl önce ortaya çıkan konuyla ilgili soruşturmanın hala sonuca ulaşamamış olması, acaba yıllarca devam eden sağlık skandalı gibi bu soruşturma da yıllarca mı devam edecek yorumlarına neden oldu.

medyamidas.com:

Eskişehir'de Ağustos 2020'de bazı Kalabak su damacanalarının tarihlerinin son kullanım tarihleri geçmiş damacanalar olmasıyla ortaya çıkan skandal ve aylarca süren Kalabak su sıkıntısı bugünkü ESKİ Genel Kurulu'nda yeniden gündeme geldi. 

Büyükerşen: Henüz sonuçlanmadı

Yaklaşık 5 dakikada gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından AK Parti grubu adına söz alan Orhan Durmuş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e, "Eskişehir'de büyük bir damacana sorunu yaşamıştık. Bunun ilgili bir soruşturma başlattığınızı da açıklamıştınız. Bu soruşturma sonuçlandı mı? Bizi bilgilendirir misiniz?" diye sordu. 

Büyükerşen, "Henüz soruşturma sonuçlanmadı. Sonuçlandığında bilgilendiririz" diyerek oturumu kapattı. 

Ağustos 2020'de ortaya çıkmış... Sıkıntı aylarca sürmüştü

Eskişehir'de bazı Kalabak su damacanalarının son kullanma tarihlerinin geçmiş olduğunu ortaya çıkmasının ardından, Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin Kalabak su tesislerinde yaptığı denetimde çok sayıda damacanın son kullanma tarihlerinin geçmiş olmasına rağmen halen kullanıldığı tespit edilmişti. Binlerce damacananın kullanım dışına çıkarılması sonrasında, yeni damacana temin edilememiş ve aylarca Eskişehir'de Kalabak su dağıtımında sıkıntı yaşanmış, Kalabak su için kuyruklar oluşmuştu. Yaşanan skandal ve tepkiler sonrasında Yılmaz Büyükerşen, ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı'nın istifasını istediğini açıklamış, Suat Balcı görevinden istifa etmişti. Konuyla ilgili Valilik de bir soruşturma başlatıldığını açıklamış, Büyükşehir Belediyesi'nde de bir soruşturma başlatıldığı da açıklanmıştı. 

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024