Odunpazarı Asfalt Parası ALMAYA DEVAM EDECEK - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Odunpazarı Asfalt Parası ALMAYA DEVAM EDECEK

Odunpazarı Asfalt Parası ALMAYA DEVAM EDECEK
Yayınlama: 21 Mayıs 2021 Cuma
A+
A-

Geçtiğimiz yönetim dönemininin başında Odunpazarı sakinlerini tekrar asfalt parası ile tanıştıran Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, halk arasında asfalt parası olarak bilinen Yol Harcamalarına Katılım Payı alınmasına bu dönem de devam ediyor.

Meclis toplantısında gündeme gelen asfalt parasının alınması yönünde karar alındı. 2019-2020 yıllarına ait olan yol harcamalarına katılım payının alınmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Ak Partili üyelerin alınmasın yönünde oy kullandığı oylama çoğunluk CHP'li üyelerde olduğu için alınsın yönündeki karar oy çokluğu ile kabul edilmiş oldu.

Başkan Kazım Kurt seçim öncesinde asfalt parası alınmasının yasal zorunluluk olduğunu savunduğu açıklamalarını hatırlayanlar YASAL ZORUNLULUKSA NEDEN OYLAMA YAPıLMASI GEREKİYOR diye sormadan edemedi..

Karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Parti Meclis Üyesi Yüksel Yoldaş, "Belediyenin asli görevi olan kaldırım, asfalt dökme gibi işlerden katılım payı alması uygun değildir. Salgından dolayı merkezi idareyi sürekli eleştiriyorsunuz. Pandemi döneminde Odunpazarı Belediyesi'nin vatandaşa küçük bir imkanı bile vermemesi samimi olmadığını gösteriyor" dedi.

Öte yandan 2020 mali  yılı bütçe kesin  ve taşınır hesabı da meclise geldi.

İlgili maddeye karşı oy gerekçelerini okuyan AK Partili Yüksel Yoldaş, “2020 bütçesi 300 milyon olarak tahmin edilmiş, 226 milyon gerçekleşmiştir. Çok güzel bütçe yaptığınızı söylüyorsunuz, 123 milyonu iptal ediyorsunuz, bu güzel bir bütçe değil” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Elbette yeni kaynaklar yaratmalıyız. Yeni tasarruflarla yeni bir bütçe işini gerçekleştirebilmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili benzer bazı haberler:

Asfalt Parası Sorunsalı Devam Ediyor

ASFALT PARASINI GERİ VERECEĞİZ

Eskişehirlilerin Asfalt Parası İle İMTİHANI

Asfalt Parası ÖDEMEYİN Uyarısı..

Herşey Açık: YASA ORTADA, ASFALT PARASI ZORUNLU DEĞİL

MAHKEME DE BÜYÜKŞEHİR’E ‘ALAMAZSIN’ DEDİ

Büyükşehire Yargı Dur Dedi DAVA AÇAN ASFALT PARASI ÖDEMİYOR

Asfalt Parası Almamak Mümkünmü diyen KAZIM KURT BİRDEN SUSTU

VATANDAŞLARDAN ASFALT PARASI İSYANI

Asfalt Parası Yasal Zorunluluksa, KANUNLARI MI ÇİĞNİYORSUNUZ?



 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024