Bütçe Fazlası Verip Bunu Yatırıma Aktarmazsanız SONUÇ HEP BÖYLE OLUR - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bütçe Fazlası Verip Bunu Yatırıma Aktarmazsanız SONUÇ HEP BÖYLE OLUR

Bütçe Fazlası Verip Bunu Yatırıma Aktarmazsanız SONUÇ HEP BÖYLE OLUR
Yayınlama: 26 Nisan 2021 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir alt yapı sorunları geçen yıllar içerisinde çözüme ulaşabilmiş değil. Bu konulardan sorumlu olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kurumu ESKİ ise geçtiğimiz yıllarda yatırım yerine bükçe fazlasını Eskişehir Büyükşehir Belediyesine aktarmıştı.

Bu süreç içerisinde eksik olan alt yapı konusunda ciddi adımlar atılmadığı gibi arıtma tesisleri ile ilgili bazı vatandaşların yaptıkları başvurulara verilen yanıt ise durumu aslında ortaya koyuyor. Oto yıkama açmak için deşarj izni başvuralara ESKİ tarafından verilen yanıtta mevcut arıtma tesislerinin kapasitesinen yüzde 30 fazlasına arıtmaya çalıştığı yönünde. Peki bu yanıtı veren ESKİ bu kapasitesiyi artırmayı ne zaman için düşünüyor? Şehir büyüdükten sonra şuan bile yetmeyen kapasite Eskişehirliler için ne gibi sağlık sorunlarının yaşanmasına gebe?

Video ise Emek Mahallesi, Ziyagökalp Caddesine ait. Bu cadde ve Eskişehirde başka bölgelerde bulunan caddelerde ifade edildiğine göre çeyrek asır süredir genişletilmesi gereken caddelerdeki çalışmalar en son geçtiğimiz yerel seçimler öncesi başladı. Ancak bu çalışmalar üzerinden geçen 3 yıla yakın süredir hala tamamlanmış değil. Ne zaman tamamlanacağı yönünde de net bir yanıt  ne yazık ki yok.

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024