Muhtarlığın Müraacatı Bulunmuyor! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Muhtarlığın Müraacatı Bulunmuyor!

Muhtarlığın Müraacatı Bulunmuyor!
Yayınlama: 23 Nisan 2021 Cuma
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde bazı mecralarda yer alan haberlerle ilgili Eskişehir İl Müftülüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı.

ESKİŞEHİR İL MÜFTÜLÜĞÜ - BASIN AÇIKLAMASI

Bazı yerel ve ulusal basın ve yayın organlarında ilimiz Sivrihisar İlçesi Ortaklar Mahallesi (köyü) Camii ile ilgili haberlerin yer aldığı görülmüştür.

Basında yer alan haberler hakkında resmi kayıtlar üzerinden yapılan incelemede adı geçen mahalle camiinde en son İmam-Hatip olarak İlyas Kardaş’ın görev yaptığı ve 15.08.2015 tarihinde Tekören Mah. Camiine kendi isteği ile atandığı, Cami kadrosunun 12 yıl değil 5 yıl münhal olduğu, bu süre zarfında Ortaklar Mahalle Camiine İmam-Hatip atanması konusunda veya Cuma namazı kıldırmak için geçici görevlendirme yapılması konusunda İlçe Müftülüğüne Muhtarlığın bir müracaatı olmadığı anlaşılmıştır.

İlçe Müftülerimiz veya görevlendirdiği personel tarafından her ay düzenli olarak mahalleler ziyaret edilmekte, cami görevlilerimiz ve halkla buluşulmaktadır. Gerekli rehberlik yapılmakta, ihtiyaç ve talepler karşılanmaya çalışılmaktadır. Her ilçe Müftülüğü aylık olarak yapmış olduğu rehberlik ve denetim raporlarını Kaymakamlıklar vasıtası ile de İl Müftülüğüne bildirilmektedir. Bu mahallenin de İlçe Müftümüz ve İlçe Müftülüğü Şube Müdürümüz tarafından ziyaret edildiği ve bu ziyarette de bir talebin olmadığı anlaşılmıştır.

Diğer taraftan Ortaklar Mahallesine en yakın Mahalle Demirci ve İlören Mahalleri olup iki mahallenin ortasında yer almakta, her ikisine de uzaklığı 4 KM dir. Cenaze, mevlid gibi durumlarda bu mahallelerin Cami imamları bu ihtiyacı karşılamaktadırlar. Her zaman muhtarlarımız ilçe Müftümüze doğrudan veya İlçe Müftülüğü görevlilerine ulaşabilmekteler ve cenaze, mevlid gibi din görevlisi ihtiyaçları karşılanmaktadır. Cuma namazlarını bu mahalle camilerinde çok rahat kılabilmektedirler. Bununla birlikte ilimiz emrine İmam-Hatip ataması yapıldığında konu değerlendirilecektir. Cuma günleri için ise Sivrihisar İlçe Müftülüğünce Cuma namazı kıldırmak üzere görevlendirme yapılacaktır. Esasında İl ve İl Müftülüklerimiz, vaizlerimiz, din görevlilerimiz, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ve idari personel ile birlikte halkımız içerisinde olup sadece dini ihtiyaçları değil, diğer ihtiyaçlarının karşılanması konusunda da özellikle pandemi döneminde büyük bir gayret ve özveri ile çalışmaktadırlar.

Bu Bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın taşra teşkilatları olan Eskişehir İl Müftülüğü ve Sivrihisar İlçe Müftülüğümüz dahil tüm ilçe müftülüklerimiz halkımızın dini ihtiyaçlarını, özellikle yaşlı, yetim, dul, muhtaç gibi kesimlerin her türlü diğer ihtiyaçlarını karşılamada büyük gayret göstermekte ve takdir toplamaktadır.

 

Kamu oyuna saygı ile duyurulur. 21.04.2021

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024