Bu Yolu NEDEN GENİŞLETMEZLER! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bu Yolu NEDEN GENİŞLETMEZLER!

Bu Yolu NEDEN GENİŞLETMEZLER!
Yayınlama: 22 Nisan 2021 Perşembe
A+
A-

Eskişehir'in hali hazırdar güncel bir master trafik planı olmamasının sıkıntısına bir de sürekli artan araç sayısı eklenince bazı bölgelerde yaşanan trafik sorunu vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Yıllarca Eskişehirde trafik sorunu yok ile "Gökten melekler inse Eskişehir trafiğini" çözemez söylemleri arasında git geller yaşayan kentin yerel yöneticileri, bir arada daralttıkları onca yolu unutarak, "Yolları genişletemeyiz ya" diye savundular kendilerini. Oysa bu söylemden sonra İstasyon önünden çarşı merkezine doğru giden yolda yapılan bir düzenleme ile 2 şeritli yol bir anda 3 şeritli oluverdi. Benzer bir durum Ertuğrulgazi mahallesine doğru giden köprüden sonra ki kavşakta da yapılıverdi.  Gerçekten sorunları yerinde tespik ettiğiniz de aslında alternatif çözümler üretilmesi gayet de mümkün görünüyor.

Bunun yanında bazı noktalarda da tramvay ile alakası olmayan, kesişmeyen sokaklarda ışık düzenlemesinin gereksiz olarak tramvayla senkronize olarak çalışıyor olması da burada ışıklarda gereksiz yığılmalara neden oluyor.

Kentin güncel bir MASTER TRAFİK PLANININ aslında ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu gösteren bu gibi örnekler aslında çok kolay tespit edilerek çözüm üretilebilecekken bu konularda ne yazık ki çalışma yapılmıyor.

Benzer bir halde buluna Kütahya yolundan Ulusal Egemenlik Bulvarına ve yine bulvardan Kütahya yolunu bağlanan bağlantı yollarında da yolları genişletmek için yeterli alanda bulunmasına karşın yıllardır bu yollar tek şeritli olarak tutulmaya devam ediyor. Bu da alternatif yol güzergahı olarak şehir içine girmeden ilerlemek isteyen sürücülerin son dönemlerde tercih ettikleri bir bağlantı olduğu için sık sık uzun kuyruklar oluşuyor. Tek sıra kuyruklarda bazı sürücüler ise kurallara uymak yerine kuralları da hiçe sayarak yan taraflardan araya girmeye çalışıyorlar. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor.

Bu yol gibi genişletilmesi için yeterli alana sahip noktalarda bir çalışma yapılarak yığılmaların ve trafik sıkışıklığının önüne geçilebilecekken neden bu alanlarda çalışma yapılmıyor?

 Bizim de sık sık altını çizdiğimiz güncel master trafik planı konusu geçtiğimiz Büyükşehir Meclis toplantısında gündeme gelmiş ve Ak Parti Grup Başkan Vekili bu konuda soru yöneltmişti:

"Şehrimizin bir ulaşım master planı var mı, varsa gösterin"

Özcan, konuşmasında ulaşım ve trafik sorununa da değinerek, "Faaliyet raporunda ayrıca ulaşım master planının bir yansımasını da göremedik. Şunu da sormakta fayda var. Hep bize sorarlar biz de bilmediğimiz için bir şey söyleyemiyoruz. Bu şehrin ulaşım master planı diye bir plan var mıdır? Bunu da merak ediyoruz. Kamuoyu ve bizle de paylaşılmasını istiyoruz. Şunun için istiyoruz. Hükümetimizin şehrin içinde kalmış yollarla ilgili, şehrin trafiğine yardımcı olmak adına yaptığı trafik anlamında dünya kadar düzenlemeler var. Kütahya yolu köprüsü var. Sazova köprüsü var. Çamlıca köprüsü var, Basma kavşağı köprüsü var. Hızlı tren demiryolunun yer altına alınması var. Çevreyolunda dört sdet bat-çık var, dört ayrı köprü var. Bat-çıklar ve köprüler de aynı zamanda şehir içindeki trafiğin rahatlaması için yapılmış. Bunu şunun için söylüyoruz. Hükümetimizin, şehrin trafiğine, ulaşımıza yardımcı olmak adına bu kadar yatırımı varken, 22 yıllık belediyemizin böyle sadece bir tane eser kazandırma şansı oldu mu? Tabii, burada, Hamamyolu'nda Odunpazarı Belediyemizin kazandırdığı köprüyü saymazsak, diye de altına not düşüyoruz..." dedi. 



'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024