Pazar Yeri Tepkisi: SÖZ VERMEK BAŞKA, YAPMAK BAŞKA... - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Pazar Yeri Tepkisi: SÖZ VERMEK BAŞKA, YAPMAK BAŞKA...

Pazar Yeri Tepkisi: SÖZ VERMEK BAŞKA, YAPMAK BAŞKA...
Yayınlama: 4 Nisan 2021 Pazar
A+
A-

Sosyal medya üzerinde vatandaşlar tepkilerini rahatça iletebiliyor ve taleplerini dile getirebiliyorlar. Belki de sosyal medyanın en büyük faydalarından birisi de vatandaşların direk olarak kendilerini, beklentilerini, sıkıntılarını ve taleplerni ifade edebilecekleri bir mecra sağlıyor olması. Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde her aday kendi vaatlerini sıraladı. Elbette seçilemeyenler için bir sıkıntı söz konusu değil, ancak seçilenlere vatandaşlar ister istemez beklentilerini ve verilen vaatlerin neden yapılmadığını sorguluyorlar.

Kent merkezinde olduğu için iki merkez ilçe belediye başkanının yaptıkları ve yapmadıkları çok daha fazla dikkat çekiyor. Odunpazarı belediye başkanı Kazım Kurt ilk başkan seçilmeden önceki verdiği vaatlerden aklımızda kalan ve tabii uygulanmayan Hamamyolundaki AKAR DERESİ sözü geliyor. Akar Deresini tekrar akıtmayı seçimden önce vaatlere dile getiren başkan Kazım Kurt'a yerel gazeteciler başkan seçildikten bir müddet sonra bu soruyu yöneltmişlerdi. Kendisi ise bu sözü siyasetçi olarak verdiğini, ancak belediye başkanı olarak Akar Deresinin akılmasının imkansız olduğunu gördüğünü ifade etmişti.

Bu dönem için de 25 söz veren başkanın sözleriyle ilgili beklentiler elbette pandemi sürecine takıldığı için çok fazla sorgulanmasa da bazı konular da beklentiler bitmiyor. Osmangazi Mahallesindeki Kapalı Pazar yeri beklentisi konusunda tepki gösteren İbrahim Güler isimli vatandaş 17 senedir hala yapılmadı diyerek eski yöneticilere de sitem ediyor paylaşımında.

Elbette Eskişehir de geçen 20 yıl da pek çok şey yapılması gerekirken ötelendi. Tıpkı Alirıza Efendi Caddesinin, Ziyagökalp Caddesi'nin genişletilmesi gibi..  Elbette vatandaşlar taleplerini iletecek ve muhatapları da bu talepleri çözmek iradesini gösterecek. Zira yerel yönetimlerin temel amacı vatandaşların yerel ihtiyaçlarını, anında yerinde tespik etmek ve en uygun hale getirmek.. İşte İbrahim Güler isimle vatandaşın talep ve şikayeti.. Birebir kendi sözleri ile duyuruyor ve ilgilerin bu beklentiye sessiz kalmayacağını düşünüyoruz..

SÖZ VERMEK BAŞKA, YAPMAK BAŞKA...

Eskişehir Odunpazarı İçesi Osmangazi Mahallesine yapımı düşünülen kapalı pazar yeri 17 sene geçmesine rağmen hala yapılacak.

Her halde 17 sene önce doğan bir çocuk askere gidince yapılacak.

AKP'den Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen iki dönem başkanlık yapan Burhan Sakallı sözünde durmadı.
CHP'den Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen 7 yıldır başkanlığını sürdüren Kazım Kurt da sözünü tutmadı.
Hiç olmazsa Sakalı döneminde mahalleye yapılan yol harcamalarını ( asfalt, tretuvar )  yasaların emrettiğinin çok üzerinde haksız bir şekilde alan Kazım Kurt pek ala kapalı pazar yerini yapabilirdi.

Belediyelerin görevi öncelikle insan hayatını kolaylaştıran, yaşam standartlarını yükselten projeleri hayata geçirmektir.
Öncelikli işler yerine, bütçeyi ıvır, vızır işlere harcarsanız verdiğiniz sözler havada kalır.

İnönü Belediyesi dar bütçesine rağmen. hem İlçesine hem de Oklubal mahallesine kapalı pazar yeri yapıyor da, devasa bütçesi olan odunpazarı Belediyesi söz vermesine rağmen Osmangazi mahallesine kapalı pazar yeri yapamıyor.
Kusura bakma Kazım başkan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na oynadığını herkes biliyor.

Ama, ufak bir arsaya 7 senedir kapalı pazar yeri yapamayan birine Büyükşehir Belediye Başkanlığı ağır gelir.
Altından kalkamazsın...

Kurt 25 Proje Sözü Verdi: Küçük Sanayi Sözü DEVAM

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024