Kırmızı Çizgimizi Çektik: Yaya Güvenliği Önceliğimizdir - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Kırmızı Çizgimizi Çektik: Yaya Güvenliği Önceliğimizdir

Kırmızı Çizgimizi Çektik: Yaya Güvenliği Önceliğimizdir
Yayınlama: 30 Mart 2021 Salı
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir” sloganıyla 81 ilde bugün 12.00-15.00 saatleri arasında eş zamanlı olarak yapılan uygulama Eskişehir’de de il merkezimizde 39 noktada ve diğer bütün ilçelerimizde gerçekleştirildi.

Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen “Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması Kampanyası”na İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Erol Ayyıldız, kamu kurum yetkilileri, öğrenciler ile ilgililer katıldı.

Uygulama esnasında konuşan Bakan Yardımcısı Ersoy şunları söyledi:

“Son yıllarda İçişleri Bakanlığı olarak birçok alanda insan odaklı hizmetlerimizi yoğunlaştırmaya ve toplumun her kesiminin, bu hizmetlerin farkındalığını arttırarak desteklerini almaya çalışıyoruz. Bugün yaptığımız kampanyanın adı, “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz”. Trafikte ülkemize ve bizim toplumumuza yakışmayan, çok ağır kayıplar verdiğimiz yıllardan geliyoruz. Avrupa Birliği ortalamalarının çok üzerinde, yıllık kayıplarımız oluyordu. 2017 yılında trafik kazalarında kaybettiğimiz can sayısı 7 bin 400’dü. O yıldan bu zamana değerli Bakanımız Süleyman Soylu öncülüğünde basının ve halkımızın desteğiyle yürüttüğümüz projelerle, çalışmalarla, kampanyalarla her alanda yürüttüğümüz faaliyetlerle, arkadaşlarımızın yoğun denetimleriyle bu sayıyı 2020 yılında bugün itibarıyla 4 bin 866’ya kadar indirdik. Bundan sonra da aynı hassasiyetle devam ederek Avrupa Birliği ortalamalarının oldukça aşağısına indirmek hedefindeyiz.

2018 yılı Ekim ayında, meclisimizin kabul ettiği bir kanunla, trafik işaretlerinin ve ışıklarının olmadığı yaya geçitlerinde yayaya öncelik kuralı getirildi. Bunun üzerine 2019 yılının Şubat ayında “Öncelik Yayanın” kampanyasını başlattık. O günden bu yana yaya ölümlerinde de 1 yıl içinde yüzde 22 oranında bir azalma sağladık. Bugün tekrar bu kampanyamıza dikkat çekmek ve sizlerin de destekleriyle halkımızın bu alandaki farkındalığını arttırmak ve insana saygımızın en güzel örneklerinden biri olduğuna inandığımız yaya geçitlerinde yayalara öncelik verme kuralımızı bir kez daha hatırlatmak üzere bugün “Yaya geçitleri kırmızı çizgimizdir.” diyerek kampanyamızı bir kez daha milletimize, toplumumuza hatırlatmayı amaç edindik.”

Daha sonra Bakan Yardımcısı Ersoy, Vali Ayyıldız ve öğrenciler yaya geçidinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeridi kırmızıya boyayarak kampanyaya destek oldular.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024