DAVAYA KONU DOKTOR KENDİNİ SAVUNURKEN MESAİ ARKADAŞLARINI ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNMEMİŞTİR - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

DAVAYA KONU DOKTOR KENDİNİ SAVUNURKEN MESAİ ARKADAŞLARINI ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNMEMİŞTİR

DAVAYA KONU DOKTOR KENDİNİ SAVUNURKEN MESAİ ARKADAŞLARINI ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNMEMİŞTİR
Yayınlama: 29 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

YUNUS EMRE DEVLET HASTANESİ’NDE YAŞANAN OLAYLARA İLİŞKİN BİR AÇIKLAMA YAPAN ÖZ SAĞLIK-İŞ SENDİKASI ESKİŞEHİR İL BAŞKANI  AYŞEGÜL DURUR: “İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNCE VERİLEN BİR CEZA, HASTANEDE ESTİRİLEN TERÖR İLE DEĞİL, HUKUKİ İTİRAZLAR İLE DEĞERLENDİRİLMELİDİR”

“DAVAYA KONU DOKTOR ARKADAŞIMIZ KENDİNİ SAVUNURKEN MESAİ ARKADAŞLARINI ATEŞE ATMAKTAN ÇEKİNMEMİŞTİR”

“VİDEO YOLU İLE İŞİNİ YAPAN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÜYELERİMİZİN HEDEF GÖSTERİLMESİNİ ASLA KABUL EDEMEYİZ”

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde bir süreden beri gündemden düşmeyen ve Kadın Doğum Uzmanı  bir doktor hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nün  verdiği disiplin cezası sonrası artarak devam eden olaylar,  hastanede işini yapan güvenlik görevlisi üyelerimizin davaya konu doktor tarafından hedef gösterilmesine kadar uzandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, idari soruşturma ve disiplin cezasına konu olan olaylar sonrasında ilgili doktorun illegal yöntemlerle çektiği videolar aracılığı ile işlerini yapmaya çalışan güvenlik görevlilerini hedef göstermesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bir süreden beri hastane yönetimi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde uzman hekim olarak çalışan Uzm. Dr. Samet TEMEL arasında yaşanan olayların İl Sağlık Müdürlüğü’ne intikal ettiğine ve Müdürlük tarafından yapılan soruşturma neticesinde ilgili doktorun disiplin cezası aldığına işaret eden Ayşegül Durur açıklamasında şunları söyledi:

 “Hastanemizde  çalışma barışının sağlanması hem idarenin hem de çalışanların görevidir.  Meydana  gelen olaylarda idari soruşturma neticesinde verilene bir  ceza  ve doktorun itirazı  söz konusundur. İtiraz elbette ki biz çalışanların en doğal hakkıdır. Ama  Uzm. Dr.  Samet Temel, hakkını hukuki yollardan aramak yerine, başka bir yerde görevlendirilmesine rağmen bir önceki görev alanı olan poliklinik odasını işgal edip, kapıları kilitlemiş,  poliklinik hizmetlerini aksatmış,  idarenin  güvenlik güçleri ile odayı boşaltması tebligatına ise illegal yöntemlerle  cevap vermiştir.

Odanın kilidini açarak video  çekip  kendisine mobbing uygulandığını iddia eden Dr. Samet Temel, bu arada idare tarafından görevlendirilen ve  o  sırada  işlerinin gereğini yapmak üzere  kendisini dışarı  davet eden güvenlik görevlisi üyelerimizi de  hedef  göstermekten kaçınmamıştır.

Bir sağlıkçı olarak elbette haksızlığa  uğradığını  iddia eden mesai  arkadaşımızın hakkını hukukunu bizler de koruruz.  Ancak bu  olay esnasında kişinin mağdur ettiği görevlilerin de sağlık personeli olduğu, bu davranışlarının hizmeti aksatmaya yol açtığı ve zor şartlarda çalışan sağlık  personelinin psikolojisini daha da  bozduğu unutulmamalıdır.

Olayın  idari soruşturması tamamlanmış ve kendisine disiplin cezası  verilmiş olan bu arkadaşımız  artık hakkını hukuki zeminde  aramalıdır. 

Çalışma barışını bozan bu  tarz davranışlara  Sendika  olarak destek vermemiz, hele ki kendi mesai arkadaşlarını  illegal yöntemlerle  sosyal medya  üzerinden hedef  gösteren  davranışların yanında olmamız mümkün değildir. 

Kendisine, uğramış  olduğunu düşündüğü haksızlık karşısında hukuki yollara başvurmasını  ve pandemi dönemindeki sağlık  hizmeti sunumunda gösterdiği başarılı çalışmaları ile tüm kamuoyunun takdirini kazanan hastanemizin, bu olaylarla anılmasına  fırsat vermemesini tavsiye ediyoruz” dedi.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024