Kapalı Otoparkla Cadde Üstü Otopark Ücreti FARKI - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Kapalı Otoparkla Cadde Üstü Otopark Ücreti FARKI

Kapalı Otoparkla Cadde Üstü Otopark Ücreti FARKI
Yayınlama: 26 Mart 2021 Cuma
A+
A-

Eskişehirde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından bazı caddeler üzerinde uygulan otopark uygulamasının yasal olup olmadığı konusunda tartışmalar süre dururken bu kez uygulanan fiyatlar tepkiye neden oldu.

Yakın zamanda faaliyete geçen Millet Bahçesi altındaki kapalı otapark ücretinin 0-2 saatlik ücreti 5 TL iken, cadde üzerindeki belediye tarafından uygulanan ücretin 6 TL olduğu dikkat çekilen sosyal medya paylaşımlarında "bu nasıl halkçı anlayıştır" şeklinde tepki gösterildi.

Cadde üzerinde uygulanan otopark için ilk saat 6 TL sonraki saatler için ise her saat için 4 TL ek ücretlendirme yapılıyor.

Kapalı otoparkta 0-2 saat ücreti 5 TL

Geçtiğimiz günlerde uzun süredir ücret uygulanmayan Sakarya Caddesin de de tekrar başlayan uygulama da vatandaşların tepkisini çekmişti. Sosyal medya üzerinde de yasal olmadığı için burayı kullanan vatandaşların bazıları ücret ödemesi yapmadıkları ve hiç bir yasal dayanağı olmadığı için bir yaptırım uygulanmadınığını iddia ettiler.

Sakarya caddesindeki uygulamanın iptal edildiği süreçte daha önceden Cengiz Topel caddesinde uygulanmayan yol üstü ücretli otopark bu alanda da uygulanmaya başladı. Özellikle bu alandaki trafik yoğunluğunun fazla olduğu alanda yol üstünde ücretli park uygulamasından sonra yolladaki trafik akışıda tek şerit olarak devam edebiliyor.

Caddelerdeki Paralı PARK YASAL MI? neden makbuz verilmiyor

Şairfuzuli de ESNAFA OTOPARK CEZASI

Caddelerdeki Otoparklarda Neden MAKBUZ VERİLMİYOR

Cadde Üstü otopark bedelini Mahkeme iptal etti

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024