“KIRMIZIYA DOĞRU GİDİYORUZ” - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

“KIRMIZIYA DOĞRU GİDİYORUZ”

“KIRMIZIYA DOĞRU GİDİYORUZ”
Yayınlama: 25 Mart 2021 Perşembe
A+
A-

“VALİ AYYILDIZ GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI”

“AŞI KONUSUNDA SIKINTI YOK”

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eskişehir’de aşının tükendiğine yönelik iddialara yanıt veren Başkan Ayyıldız, “Aşı konusunda sıkıntı yok” dedi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın başlattığı “Sağlıkla Çalışmaya Devam” kampanyasına katılan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, toplantı sonunda aşı hakkında merak edilen sorulara yanıt verdi.

“YOL HARİTASI VAR”

Aşının kendi programında devam ettiğini ifade eden Ayyıldız,

“ Aşıyla ilgili yol haritası var. Yol haritasında önce sağlıkçılar, öğretmenler önce onlara yapılıyor. Onlarla ilgili program şu an da devam ediyor. Aşıyla ilgili herhangi bir aksama yok. Aşılama ile ilgili sıkıntı yok. Vatandaşlar ikinci dozları olacak, devam ediyor, arkadaşlar o süreci götürüyor. Siz geldiniz ben aşı olmak istiyorum derseniz de talepleri olursa da bu sürece karar verilirse de, her gelen aşı olacak kararı verilirse de biz çok rahat aşı yaparız. Bu konuda sıkıntımız yok. Sağlık Bakanlığı yürütüyor bu konuyu, ona göre bakılacak. Aşı konusunda sıkıntı yok” dedi.

“KIRMIZIYA DOĞRU GİDİYORUZ”

Eskişehir’de bir artış olduğuna da dikkat çeken Ayyıldız,Bir artış var evet şu anda kırmızıya doğru gidiyoruz. Bu süreç bizim Türkiye’den bağımsız değil yukarıya çıkmamız. Okulları açtık. Okullar da tek tük vakalar çıkınca okulların kapatılmasından tutun da biraz daha artış bekleniyordu. Biz onu kontrol altında tutmaya çalışıyorduk. Denetimlerle ilgili. Bazen esnafımızı denetimlerle tutuyorduk bazen annemizi, ablamızı da evde sıkılmalarında ya da başka sebeplerden dolayı toplanmaları sebebiyle vakaları biraz yukarıya çektik.  Benim sizden istediğim şudur. Şu şunu neden yapmıyor, birine taş atmak değil. Sürece olumlu katkı anlamında söylüyorum. Basın toplumu yönlendirmeli. Esas vazifesini anlatmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“YASAKLAR İÇİN BAKANLAR KURULU TOPLANTIDA”

Hafta sonu Eskişehir’e kısıtlama gelip gelmeyeceğine yönelik soruya da yanıt veren Ayyıldız, “Hafta sonu yasakları için bakanlar kurulumuz toplantıda. Onu bizde duyururuz zaten” ifadelerini kullandı. 

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024