Vali Erol Ayyıldız’ın, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Vali Erol Ayyıldız’ın, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Vali Erol Ayyıldız’ın, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü Mesajı
Yayınlama: 12 Mart 2021 Cuma
A+
A-

İstiklal ve istikbal mücadelesinin en çetin günlerinde Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıl Dönümü’nün haklı gururunu yaşıyoruz.

Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması münasebetiyle Cumhurbaşkanlığımız tarafından 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir.

“Mehmet Âkif ve İstiklal Marşı Yılı” olarak anılacak ve kutlanacak olan 2021 yılı boyunca sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla bir seferberlik ruhu içinde İstiklal Marşı’mızın anlamını ve Kurtuluş Savaşı’mızın önemini hep birlikte anlatacağız. 

İstiklal Marşı, dört bir yandan sarılmış bir milletin diriliş destanıdır. İstiklal Marşı, Malazgirt’te Alparslan ile açtığı çağı nice zaferlerle taçlandıran, Fatih’le çağ açıp çağ kapayan Anadolu insanının asla tutsak edilemeyeceğinin bildirisidir.

İstiklal Marşı, Türkiye’nin her bir köşesinde bu milletin, bu toprakların ilelebet varlığını sürdürmesi için silahıyla, bileğiyle, dualarıyla, ekmeği-aşıyla katkı veren insanımızın en saf, en temiz duygularını yansıtır.

Millî Şairimiz Mehmet Âkif,  İstiklal Marşı’nda yüksek bir ihlasla “Hakk’ın vadettiği günleri”, zaferi, -hem de savaşın en karanlık günlerinde- müjdeleyerek ümit ışığı yaymıştır. İnanan ve inanmayanların “ümit”le birbirinden ayrıldığı, ateşten gömlek giydiğimiz bir dönemde; iman, ümit ve sebat telkin etmiştir.

Aziz milletimizin kahramanlığını, hür yaşama azmini, inanç ve kararlılığını; milletimizin hasletlerini, millî ve manevi değerlerini, ruhunun derinliklerindeki emeli en veciz şekilde ifade eden Mehmet Âkif; sadece yazdıkları ve söyledikleriyle değil hayatta uyguladığı prensipleri ile bir rol modeldir. Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlâkı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı’nda tecessüm eden Akif’in bu mirasını gelecek nesillere aktarmak, onun düşünce ve ideallerini yaşatmak en büyük vazifemizdir.

İstiklal Marşı’nın Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. Yıl Dönümü’nü kutluyor; bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, birlik ruhumuzun manevi cephesini İstiklal Marşı ile taçlandıran Millî Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u ve bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda etmiş tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Sözlerimi Mehmet Âkif’in şu duasıyla bitiriyorum: “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!”

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024