“81 Genç 81 Bayrak” Etkinliği Çerçevesinde Bayrak Teslim Töreni Yapıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

“81 Genç 81 Bayrak” Etkinliği Çerçevesinde Bayrak Teslim Töreni Yapıldı

“81 Genç 81 Bayrak” Etkinliği Çerçevesinde Bayrak Teslim Töreni Yapıldı
Yayınlama: 11 Mart 2021 Perşembe
A+
A-

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla İç Anadolu Bölgesinde bulunan tüm illeri dolaşarak Eskişehir’e getirilen Türk Bayrağı için devir teslim töreni düzenlendi.

Etkinlikle vatan sevgisinin geliştirilmesi, şehitlik olgusunun milli ve manevi, yüksek insani değerle işlenmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını söyleyen Vali Ayyıldız, Aziz milletimizin ezelden ebediyete uzanan istiklal eksenindeki kaderinde Çanakkale Zaferi gibi şanlı zaferler, millî hafızamızda derin izler bırakmıştır. Ecdadımızın kahramanlık destanlarını gençlerimizin gönüllerinde geleceğe taşıyacak etkinlikler; tarih bilincinin yükseltilmesi, aydınlık ve hür yarınlar için büyük önem arz etmektedir.  Şanlı bayrağımız; İstiklal Marşı’mızda da ifadesini bulduğu gibi yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönemeden bu şafaklarda dalgalanmaya devam edecektir. Rengini şehit kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde herkese yer vardır. Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümü vesilesiyle tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.

Törene, Vali Ayyıldız’ın yanı sıra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Beytullah TARHAN, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Gönül Yolu 81 Genç 81 Bayrak etkinliği kapsamında İç Anadolu Bölgesini dolaşarak Konya’dan Eskişehir'e getirilen Ay yıldızlı bayrağımız diğer bölgelerdeki bayraklarla beraber 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesinde göndere çekilecek.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024