Kaçak Yapı Teknik Şartnamelere Uygun Hale Getirilmiş - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Kaçak Yapı Teknik Şartnamelere Uygun Hale Getirilmiş

Kaçak Yapı Teknik Şartnamelere Uygun Hale Getirilmiş
Yayınlama: 10 Mart 2021 Çarşamba
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan tarla üzerine yapılan bina ile gündeme gelen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e konu meclis toplantısında soruldu. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Büyükerşen "Çok yanlış tabii. Benim hatam..." dedi.

Ruhsatsız binayla ilgili uygulanan işlemler ve prosedürle ilgili yine açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, söz konusu binayla ilgili herhangi bir vatandaşa hangi işlemler uygulanıyorsa o şekilde işlemleri uygulamaya devam ettiklerini belirterek, "Başkanımızın belirttiği gibi yaklaşık 40 bin liraya yakın, 38 bin lira bir para cezası kesildi, ruhsatsız bina nedeniyle. Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerekli evrakları ve işlemleri tamamlaması için bir ay süre verildi. Bu süre zarfında yasal işlemleri ve eksiklikleri tamamlarsa ruhsatını alacak, alamazsa bina yıkılacak" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dün akşamki toplantısına aylar sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı ve başkanlık etti.

Murat Özcan o evi sordu: Br açıklama yapmak ister misiniz?

Toplantının başında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Yılmaz Büyükerşen'e kamuoyunun aylardır konuştuğu ve Tepebaşı Belediyesi'nin ruhsatsız olduğu için Büyükerşen'e para cezası kestiği Yukarısöğütönü'deki evi sordu. Murat Özcan, "Meclise başkanlık etmediğiniz dönemde yaşanan tartışmalar oldu. Şimdi aylar sonra ilk defa meclise başkanlık ettiğiniz için, kamuoyu da Yılmaz Büyükerşen'in bu konuda görüşlerini merak etmektedir. Yukarısöğütönü'de ailenize ait bir yerin, kaçak villa inşaatı gibi manşetler ile kamuoyunda işlendiğini gördük. Arkadaşlarımızla bu konuda burada konuştuk tartıştık. Tepebaşı Belediyesi de bu konuyla ilgili tabii ki işlemlerini yapmıştır ama, siz konunun tarafı olarak bir açıklama yapmak ister misiniz?" diye sordu.

"Bir arkadaşıma söyledim, o ilgilenecekti, yanlış yapmış"

Yılmaz Büyükerşen, bu konuda söz konusu binanın bulunduğu arazinin eşine ait olduğunu belirterek söz konusu evin de prefabrik bir ev olduğunu savundu. Büyükerşen, "Ben nasıl ilgileneyim. O zaman ismi lazım değil bir arkadaşımdan gerekli işlemleri yapmasını istedim. O da ilgilenecekti. Ama yanlış işlemler yapmış. Halbuki belediyeden ruhsat alınabilirmiş, bir de internet üzerinden imar affına başvuru yapmış, oradan da belgesi gelmiş. Verilen tarihler de yanlış verilmiş durum bu" dedi.

Büyükerşen işlemleri yapmasını istediği kişinin imar affına başvurması ve sonrasında başvuruda beyan edilen tarihin doğru olmadığının anlaşılması üzerine savcılığa şikayette bulunulması konusunda da, "Usulsüzlük mü? Yanlış beyandan ötürü...  Savcı da hükmün ertelenmesine karar vermiş. Şimdi tam bilmiyorum" dedi.

Büyükerşen, "Kısacası, tabii çok yanlış... Benim hatam, kabul etmek zorundayım. İlgilen kendi işinle kardeşim... Babanın oğlu bile olsa, kardeşine bile bırakma işi takip et diye. Hele belediye başkanıysan, o kadar titizlik de gösteriyorsan... Özetle, Tepebaşı Belediyesi'ne gidilip ceza yatırılır ve ruhsat talebinde bulunulur. Yapmışlar eksik olmasınlar, bugün getirdiler, aha ruhsat burada. Olan... Bana biraz pahalıya mal oldu. Başka yere de, yabancıya gitmedi, Tepebaşı Belediyesi'ne gitti. Bunun için fazlaca üzülmüyorum" diye konuştu.

Büyükerşen, "Olay budur... Doğrudur... Güvenip de vermiyeceksin bir arkadaşına veyahut yüzde 100 doğru yapacağına inandığın arkadaşına vereceksin. Bunu siyasi mesele yapmaya çalışanlar da çıkacaktı. Bunu da düşünmem lazımdı" dedi.

Türkiye o evi konuşmuştu... Tepebaşı Belediyesi "kaçak" olduğu için ceza kesmişti

Büyükerşena ailesinin Yukarısöğütönü'de bir arazide bulunan evi, Türkiye gündemine imar affına yapılan başvuru ve başvuruda belirtilen tarihlerin doğru olmadığını ortaya çıktığına dair haberlerle taşınmıştı... İmar affı için doğru olmayan beyanda bulunulduğu gerekçesiyle savcılığa şikayette bulunduluğu ve işlem yapıldığı belirtilmiş, sonrasında evin ruhsatsız olduğu da açıklanmıştı. Tepebaşı Belediyesi encümeni ruhsatsız ev için  Büyükerşen'e 38 bin lira para cezası kesmiş ve gerekli işlemleri tamamlaması için bir ay süre verildiği açıklanmıştı.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024