1 Ay Süre Doluyor: 5 dönüm altında tarlaya ev olur mu? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

1 Ay Süre Doluyor: 5 dönüm altında tarlaya ev olur mu?

1 Ay Süre Doluyor: 5 dönüm altında tarlaya ev olur mu?
Yayınlama: 1 Mart 2021 Pazartesi
A+
A-

Eskişehirde yaşanan bir dizi skandal olaylardan belki de en dikkat çekenlerinden birisi tarla üzerine yapılan bir ev ve bu evle ilgili olarak Kentsel Dönüşümden yararlanmak adına yapılan başvuruda yanlış tarih bilgisinin beyan edilmesiydi. Durumu ilginç yapan ise bu durumla ile ilgili olarak geçen ismin Büyükerşen ismi olmasıydı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen adına olan imarda tarla vasfında olan alana yapılan ev nedeniyle Eskişehir yine ulusal basın gündeminde kendine yer buldu.

Bu gelişmelerden sonra ise gelen tepkilerle birlikte Tepebaşı Belediyesi tarafından 38 bin lira ceza kesildi ve 1 ay süre tanındı.

"Bir ay süre verildi, bu sürede tamamlamazsa bina yıkılacak"

Öte yandan, söz konusu ruhsatsız binayla ilgili uygulanan işlemler ve prosedürle ilgili yine açıklamalarda bulunan Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş, söz konusu binayla ilgili herhangi bir vatandaşa hangi işlemler uygulanıyorsa o şekilde işlemleri uygulamaya devam ettiklerini belirterek, "Başkanımızın belirttiği gibi yaklaşık 40 bin liraya yakın, 38 bin lira bir para cezası kesildi, ruhsatsız bina nedeniyle. Büyükşehir Belediye Başkanımıza gerekli evrakları ve işlemleri tamamlaması için bir ay süre verildi. Bu süre zarfında yasal işlemleri ve eksiklikleri tamamlarsa ruhsatını alacak, alamazsa bina yıkılacak" dedi. 

 Ruhsat alınmazsa yıkılacak
Eğer burası ile ilgili ruhsat başvurusu yapılır ve ruhsatıyla uygun hale getirilirse ruhsat işlemleri verilecek. Bina kaçak durumundan çıkarılarak normal bir bina haline dönecek. Ama eğer ruhsat alınamazsa ya da ilgili teknik şartları karşılamıyorsa o zaman bu bina yıkılmak durumda kalacak’ diye bir beyanda bulundular" ifadelerini kullandı.

"Seyhan Büyükerşen, Tepebaşı’na bağlı Yukarı Söğütönü Mahallesi’ndeki kaçak durumdaki evine “Yapı Kayıt Belgesi” almak için 25 Ekim 2018’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Büyükerşen başvurusunda 4 bin 199 metrekare arazi üzerindeki 148 metrekare alanı kapsayan evin, 31 Aralık 2017’den önce inşa edildiğini bildirdi. Kendi beyanı üzerine Büyükerşen’in evine “Yapı Kayıt Belgesi” verildi. Yapılan bütün başvuruları tek tek inceleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükerşen’in başvurusunu da mercek altına aldı. Büyükerşen’lerin, 2019 yılında inşa ettiği kaçak villayı 2017 yılında yapılmış gibi gösterdiği ortaya çıktı."

Konuyla ilgili Tepebaşı Belediyesinin kestiği ceza sonrasında 1 ay süre vermesi ve teknik şartların sağlanmaması halinde yıkım yapılacağı yönünde kararında geçen 1 ay süre dolmak üzere.. Peki imarda TARLA olarak görünen bu alanda yapılaşmanın şartları nelerdir?

emlakgundemi.com.tr adresinde yer alan bilgiler bu konuda şöyle: "...5 dönüme yakın tarlası olan bir kişi tarlasının 100 metrekareye kadar konut yapabilir. Bu tarla üzerine prefabrik yapı da olabilirdi ancak bu kurallara bakıldığında sadece 5.000 metrekare ve altında olan tarlalara herhangi bir yapı yapmak mümkün olmuyor. Yani bir tarlaya ev inşa etmek istiyorsanız tarlanın en az 5 bin metrekareden daha fazla olması gerekir...."

Tarlaya Ev Yapmak için İzin Gerekir mi? Köye Ev Yapma Şartları nedir başlığıyla emlakgundemi.com.tr de yer alan bilgilere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz..

Bu Bir İlk: Büyükşehir Belediye Başkanına Kaçak BİNA CEZASI

Eskişehir’i karıştıran usulsüzlük iddiası

“Bu suçun üzerini örtemezsiniz”

Tarlada Hangi TEKNİK ŞARTLAR Geçerli Kİ!

Büyükerşen’den Sonra EBB’de Bir Kaçak İnşaat Cezası DAHA MI

Peki Şimdi Tepebaşı Bölgesindeki Tüm Tarlalarda PREFABRİKLER Yükselirse!

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024