Eskişehirlinin Bitmeyen ÇİLESİ: Eskart Vize Kuyruğu - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehirlinin Bitmeyen ÇİLESİ: Eskart Vize Kuyruğu

Eskişehirlinin Bitmeyen ÇİLESİ: Eskart Vize Kuyruğu
Yayınlama: 24 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda yapılan akademik bir araştırmada Eskişehir dijital belediyecilikde 74. sırada yer almıştı. DİJİTAL KENT 2015 adlı çalışmada alt sıralarda yer alabilen Eskişehirimizin ne yazık ki o günden bu yana dijitalleşme konusundaki çalışmaları yetersiz kalmaya devam ediyor.

Özellikle pandemi sürecinde daha çok dikkat çekin uygulamalardaki eksiklikler konusunda zaman zaman yapılan eleştiriler hala yanıt bulabilmiş değil. Özellikle pandeminin yoğun yaşandığı günlerde özellikle su dolum sistemlerinin internet üzerinden yapılması konusunda beklentiler gündeme getirildi.

Daha sonrasında ile toplu ulaşım sistemlerinde HES kodu uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda da diğer bir çok ile göre Eskişehir bu eksikiler nedeniyle daha geç uygulamaya geçebilmişti.

Şimdilerde ise Eskart vizelerinin yeniletilmesi nedeniyle benzer kuyruklar yaşanıyor.  Konuyla ilgili olarak medyamidas.com adresinde yer alan haber BİTMEYEN KUYRUK olarak verildi.

Eskişehir'de bitmeyen kuyruk!

Eskişehir'de bitmeyen kuyruk, bitmeyen çile! Buna bir çare gerek...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İletişim ve Eskart Başvuru Merkezi (BİLEM) önünde her gün ortaya çıkan uzun kuyruklar vatandaşları tedirgin ediyor.

Odunpazarı ilçesi Köprübaşı Caddesi’nde bulunan BİLEM önünde oluşan uzun kuyruklar, Eskart işlemleri için sıraya girmek zorunda kalan vatandaşları endişelendiriyor. Eskişehir’de tramvay ve otobüslerde kullanılan Eskart’ların her yıl düzenli olarak yenilenmesi gerekirken, yıllardır çözüm bulunamayan vize kuyruğu ise pandemi sürecinde de devam ediyor. Tek şubeyle yapılan işlemler için vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

Özellikle üniversitelerin açıldığı dönemlerde geçici merkezler sayesinde yoğunluk bir miktarda olsa azaltılırken, Covid-19 döneminde konuyla alakalı herhangi bir şey yapılmıyor olması akıllara soru işaretleri getiriyor. Öte yandan, kuyrukta bekleyen onlarca vatandaşın ise kalabalığa rağmen korona virüs tedbirlerine uymaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.

Eskişehir Yerel Yönetimler Digital Belediyecilikte Sınıfta Kaldı

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024