TGB ESKİŞEHİR’DEN ŞEHİTLER İÇİN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

TGB ESKİŞEHİR’DEN ŞEHİTLER İÇİN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

TGB ESKİŞEHİR’DEN ŞEHİTLER İÇİN SAYGI YÜRÜYÜŞÜ
Yayınlama: 16 Şubat 2021 Salı
A+
A-

Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir örgütü PKK'nın Gara'da 13 vatandaşımızı şehit etmesi üzerine yürüyüş gerçekleştirdi. "Kahrolsun PKK, işbirlikci HDP" "Şehitler Ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla Adalar Migros önünden Kanatlı Avm önüne yürüyen gençlere Eskişehir halkı alkışlarıyla destek verdi. Kanatlı Avm önünde Türkiye Gençlik Birliği Eskişehir İl Başkanı Ata Pelvanoğlu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi; "Dün sabah hepimizi üzen fakat teröre karşı öfkemizi kuvvetlendiren bir haberle güne başladık. PKK terör örgütünün belirli zaman aralıklarında kaçırdığı 13 vatandaşımız, haince katledildi. PKK terör örgütünün halk düşmanlığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yapılan bu haince girişime Türk Milletinin ve vatansever gençliğin sessiz kalması söz konusu olamaz. 13 şehidimiz için ayağa kalkıyoruz! 24 Temmuz 2015’ten beri ordumuz terör örgütü PKK’ya ağır darbeler indirmektedir. Zeytin Dalı operasyonları, Eren ve Pençe-Kartal operasyonlarında ordumuz teröre karşı kararlılıkla mücadele etmektedir. Son operasyonlarla beraber terörün kökü kazınma noktasına gelmiştir. Terör örgütü PKK’nın Gara’da vatandaşlarımızı katletmesi bunların son çırpınışlarıdır! Türk gençliği olarak Mehmetçiğimizle omuz omuzayız, terörün kökünü kazıyacağız!"


Diyarbakır'da ve Şırnak'ta evlat nöbeti tutan annelere de değinen Pelvanoğlu şunları belirtti; "Diyarbakır ve Şırnak analarının belirttikleri HDP ve PKK'nın arasındaki organik bağı açıkça göstermektedir. Teröre karşı mücadelenin başarısı için devletçe ve milletçe topyekün mücadele şarttır. Mehmetçiğimiz cephede kahramanca savaşırken bizler de cephe gerisinde teröre izin vermeyeceğiz. 


Özellikle son günlerde HDP'nin kapatılması gündemdeyken, açıklamada konuyla ilgili şunlara değinildi; "Değerli Eskişehir’liler, defalarca vurguladık,HDP’nin faturası oldukça kabarıktır. HDP, PKK’nın Parlamentodaki koludur,Mehmetçiğe kurşun sıkanların siyasi temsilcisidir, Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit etmektedir. Yöneticileri terör hükümlüsüdür. Eskişehir’in birçok yerinde HDP-PKK panolarda reklam vermektedir. Mehmetçiğimize kurşun sıkanların reklamı yapılamaz. Bu reklam panolarında da görüldüğü üzere terör partisi HDP kendisini meşrulaştırma çabası içerisindedir. Bu panolarda yazan adalet yazısı kanla yazılmıştır,buradaki adalet talebi PKK’ya adalet talebidir. Türkiye Gençlik Birliği olarak Türkiye’nin hiçbir yerinde terör propagandasına izin vermeyeceğiz. Kararlıyız HDP kapatılacaktır!" PKK’nın tarihi, cinayetler tarihidir. Çocuk, bebek, köylü, işçi, binlerce vatandaşımızı şehit etmiştir. Mehmetçik her operasyonu iğneyle kuyu kazarak, büyük bir hassasiyetle yürütmektedir. ‘’TR bombaladı ve öldürdü’’ diyen Hüda Kaya vekil değil, PKK militanıdır! HDP-PKK ile kolkola iktidar hesapları yapanlar, ‘’demokrasi cepheleri’’ kuranlar, bu ülkenin komutanlarını ortak hedef haline getirenler, aynı sorumluluğu paylaşır. HDP-PKK ile ancak Türkiye düşmanlığı yapılabilir. Çaresizler ve sonları gelmiştir. Bölücü teröre karşı kesin zafer için, PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP derhal kapatılmalıdır. Hukukun emri de budur, milletin talebi de budur!


Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyan gençler Eskişehir halkının alkışlarıyla dağıldı.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024