ÇİFTE STANDART Bu Karar Sadece EMEKÇİYE ÖZEL Mİ? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

ÇİFTE STANDART Bu Karar Sadece EMEKÇİYE ÖZEL Mİ?

ÇİFTE STANDART Bu Karar Sadece EMEKÇİYE ÖZEL Mİ?
Yayınlama: 10 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Pek çok platformda Kadına Şiddete hayır diyen, İstanbul Sözleşmesi yaşatır diye propaganda yapan ve şiddete uğrayan kadınların isimlerini yaşatmak için anıtlar diken Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt örnek bir sözleşmeye de imza atarak gündeme gelmişti.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ek protokolü imzalandı. Protokolde kadına yönelik şiddet uygulayan personelin iş akdinin feshedilmesi karara bağlanırken, sigarayı bıraktığı tespit edilen personelin de beş gün ek izin alması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Kazım Kurt, “İstanbul Sözleşmesi’ni imzalayan bir iktidarın, şimdi ‘Sözleşme kötüdür feshedelim’ noktasına gelmesi bizim içimizi karartıyor. Keşke bu işleri tartışmıyor olsak, keşke insanların eşitliği konusunda şüphe olmasa” dedi.


Odunpazarı Belediyesi’nde kadına şiddet uygulayan personelin iş akdi feshedilecek, şeklindeki örnek gösterilecek ve her kesim tarafından alkışlanarak karşılanan sözleşmeyi hatırlayanlar ismi Kadına şiddet ile anılan Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur'un hala nasıl belediye de çalışmaya devam ettiğini sorguluyor.

Geçtiğimiz dönem Kırmızıtoprak Mahallesi muhtarlığı yapan Hidayet Elbir'e şiddet uyguladığı için yargılandığı davadan ceza alan Durur ile ilgili Hidayet Elbir'in açtığı tazminat davasını kazanmasıyla konu tekrar gündeme gelerek tartışmaların merkezinde olmaya devam ediyor.

Her platformda Kadına şiddet konusunda hassas açıklamalar yapan ve Toplu İş Sözleşmesinde bile madde olarak bunu koyan Kazım Kurt'un bu durum karşısındaki tutumu eleştiriliyor. Hidayet Elbir'in tazminat davasını kazandıktan sonra yaptığı basın açıklamasını ilk kez biz yine buradan paylaşmıştık. Elbir yaptığı açıklamada  "Şenol Durur’ un kadına şiddet eyleminde bulunduğu netleşmiştir" diyerek yaşanan şiddet olayının mankeme kararlarıyla da sabit olarak kanıtlandığının altını çizmişti.

Ak Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Avuakat Ali Acar da bir basın açıklaması yaparak Kazım Kurt'u sert bir dille eleştirdi. "Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarlığı görevini sürdürdüğü esnada Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur tarafından darp edilen Hidayet Elbir, açmış olduğu tazminat davasını da kazanmıştır. Ancak yargının verdiği bu kararlara rağmen kadına şiddet uygulayan birini hala daha görevde tutmak Avukat kimliği olan bir belediye başkanına yakışmamaktadır. Göstermelik olarak dağıtılan İstanbul Sözleşmeleri ile, sözde kadına yönelik şiddete tepki çekmeye çalıştığını savunan Sn. Kazım Kurt, eğer bu sözlerinde samimiyse, bir kadını darp ettiği yargı huzurunda da tescillenen Özel Kalem Müdürü'nün işine son vermesi gerekmektedir. Kadına Şiddet suçu, göstermelik bazı belgelerin dağıtımı ile değil, bu suçu işleyenler kişileri barındırmayarak çözülebilir. Odunpazarı Belediye Başkanı Sn. Kazım Kurt'un konuyla ilgili gerekli hassasiyeti gösterebilmesini temenni ediyorum. Bu hususta, Odunpazarlı hemşerilerimizin de düşüncelerine tercüman olmak bizlerin de asli vazifesidir. Kadınlarımız toplumumuzun en temel yapısını oluşturur. Her ne sebeple olursa olsun, şiddet kesinlikle kabul edilemez bir davranıştır. Hidayet hanıma tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, bu hassas meseleyi Odunpazarlı hemşerilerimizin vicdanına bırakıyorum."

Kazım Kurt, "Olağanüstü bir sıkıntı görmedim" demekle yetinmişti

Hidayet Elbir'e yapılan saldırı ve Şenol Durur'un da ceza alması sonrasında Eskişehir kamuoyunda birçok tepki açıklaması yapılmıştı. Temmuz 2019'daki meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi Özlem Yalçın, Özel Kalem Müdürü ve 3 belediye görevlisinin kadın bir muhtarı dövmekten ceza almalarını mecliste kınamış, “Bu konuda ne işlem yapacaksınız” diye Kazım Kurt’a sormuşr. Kurt, “Olay günü oradaydım. Olağanüstü bir sıkıntı görseydim şimdiye kadar gereğini yapardım” demekle yetinmişti. Kazım Kurt'un bu cevabı da büyük tepki görmüştü.

 

İlgili Haberler:

Başkan Acar’dan Kazım Kurt’a sert eleştiriler

 "Şenol Durur’ un kadına şiddet eyleminde bulunduğu netleşmiştir"

O İsim KADIN MUHTARI DÖVMEKTEN CEZA ALDI

İlginç: NE HİKMETSE GÖRÜNTÜLER KAYBOLMUŞ!

Yok Artık: KADIN MUHTARI DÖVMEKTEN YARGILANIYOR

Başkan Yalçın, kadın muhtara yapılan şiddeti hatırlattı

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024