Bolu Belediye Başkanı Eskişehir’i ÖVDÜ MÜ, YERDİ Mİ? - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bolu Belediye Başkanı Eskişehir’i ÖVDÜ MÜ, YERDİ Mİ?

Bolu Belediye Başkanı Eskişehir’i ÖVDÜ MÜ, YERDİ Mİ?
Yayınlama: 10 Şubat 2021 Çarşamba
A+
A-

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Eskişehir ile ilgili çok konuşulacak ve tartışılacak sözler...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'da 10 metrelik bozayı heykeli dikeceklerini açıklarken, Eskişehir ile ilgili de çok konuşulacak ve tartışılacak bir söz söyledi. 

"Nasıl çekirdek çitleyen eşek görüldüğünde akla Eskişehir geliyorsa"

Tanju Özcan, "Nasıl çekirdek çitleyen eşek görüldüğünde akla Eskişehir geliyorsa, Bolu’yu da akla getirecek objeleri koymaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

"Boz ayı Bolu'nun simgesi"

Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada  boz ayının memleketinin Bolu olduğunu ve Bolu’yu simgelediğini belirterek, 10 metrelik bozayı heykeli dikeceklerini söyledi. Turizm açısından heykellerin ve anıtların önemli olduğunu söyleyen Özcan, bunun vatandaşlar tarafından hakaret olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti.

“Bunda garip olan ne”

Yapılacak olan 10 metrelik bozayı heykeli hakkında açıklamalarda bulunan Özcan, “Ayı, hayvanat bahçelerine gittiğinizde memleketi Bolu olarak yazıyor. Dolayısıyla bizim boz ayımıza sahip çıkmamız belediye olarak görevimiz. Bana 'sen Bolululara hakaret mi ediyorsun?' diyorlar. Yahu ne hakareti. Berlin'in ve Moskova'nın simgesi ayı. Onlar ayıya sahip çıkıyor da biz kendi ayımıza neden sahip çıkmayacağız? Bunda garip olan, tuhaf olan ne? Benden önceki belediye başkanı 'sazan' koymuş. Bolululara sazan mı demek istemiş? Sazana sahip çıkıyoruz da ayıya neden sahip çıkmıyoruz? Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer Bolu turizm şehri olacaksa, bu tür heykellere, anıtlara alışmamız lazım. İnsanların fotoğraf çektirebileceği ve o fotoğraf görüldüğünde Bolu’da olduğunu birilerinin bilmesini sağlamaya çalışıyorum" diye konuştu. 

Eskişehir'i akla getiren obje olarak "çekirdek çitleyen eşek"i söyledi

Özcan, "Nasıl çekirdek çitleyen eşek görüldüğünde akla Eskişehir geliyorsa, Bolu’yu da akla getirecek objeleri koymaya devam edeceğiz. Bu ayı ise ayı, kızıl geyik ise kızıl geyik, manda ise manda. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Bunu yapmak için de kasamızdan milyonlar harcamayacağız. Büyük kısmını sponsor desteğiyle yaptıracağız" diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in özel olarak yaptırdığı "çekirdek çitleyen eşek" heykeli Porsuk Çayı kenarına konulmuş, heykel konulduğu zaman da çeşitli tartışmalara vesile olmuştu. 

 

medyamidas.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024