Büyükerşen’den Sonra EBB’de Bir Kaçak İnşaat Cezası DAHA MI - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Büyükerşen’den Sonra EBB’de Bir Kaçak İnşaat Cezası DAHA MI

Büyükerşen’den Sonra EBB’de Bir Kaçak İnşaat Cezası DAHA MI
Yayınlama: 9 Şubat 2021 Salı
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'in eşi üzerine kayıtlı olan tarla üzerindeki bina nedeniyle Tepebaşı Belediyesi tarafından 38 bin lira ceza kesildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çok konuşulacak sözler…

“Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratına da kaçak inşaat yüzünden ceza uygulandığını biliyoruz”

Yıllar önce ortaya çıkan skandal köy fakiri olayına adına karışan büyükşehir bürokratlarını hatırlatır bir durum yine ortaya çıkmış gibi görünüyor. 

Eskişehir Belediyesi'nde arazi skandalı



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nce 5 yıl önce yaptırılan Sarısungur Göleti yakınında göçü önlemek amacıyla yoksul köylüler için ayrılan arazilerin dağıtımında usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Gölet manzaralı arsaların fakir köylüler yerine kentteki bazı bürokratlar, iş adamları, bir spor kulübünün başkanı ve bazı üniversite görevlilerine, sadece tapu harcı karşılığı verildiği kaydedildi.

Söz konusu arsaları alanların çoğunluğunun Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey çalışanlarından oluşması ve bu arsaların bir emlak sitesinde yüksek fiyattan satışa çıkarılması dikkat çekti. Konu ile ilgili olarak Eskişehir Valiliği inceleme, Cumhuriyet savcılığı da soruşturma başlattı.

DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında kente 11 kilometre mesafedeki orman köyü statüsündeki Sarısungur köyü yakınına gölet inşa etti. Bölgenin değerlenmesi üzerine Sarısungur köyü muhtarı ve köy heyeti, devletin 2000 yılında 'Fakir köylüye destek olmak ve köyden kente göçü önlemek' amacıyla çıkardığı yasa gereği gölet yakınındaki arazilerin yoksul köylülere dağıtılması için Valiliğe müracaat etti. Dönemin valisi Kadir Çalışcı, talebi değerlendirmek üzere bir komisyon kurarak çalışma yaptı.

Talebi olumlu bulan komisyon, hazineye ait gölet manzaralı araziden yaklaşık 500'er metrekarelik 141 arsa belirledi. Komisyonun kararı doğrultusunda valilik kararıyla arsaların kullanım hakkı köy tüzel kişiliğine devredildi. Bunun üzerine ilgili yasa gereği parsellenen arsaların dağıtımını muhtar ve ihtiyar heyeti yaptı.

Söz konusu arazilerin 116'sı Sarısungur köyünde ikamet eden, üzerine kayıtlı malı bulunmayan köylülere 350 TL'lik tapu harcı karşılığı verildi. Geri kalan arsalar ise Büyükşehir Belediyesi'nin bazı bürokratlarına, Köy Hizmetleri'nin gölet yapımında çalışan personele, işadamlarına, bir spor kulübünün başkanına, doktorlara ve bazı üniversite öğretim görevlilerine satıldı. Heyet, köyde 5 yıl oturulma zorunluluğu ile fakir olma şartlarını dikkate almayıp bu arsaların satışını tapu karşılığı olan 350 TL karşılığında gerçekleştirdi. Dönemin Valisi Kadir Çalışıcı da satış yapılan arsalarla ilgili evrakları imzalayarak onay verdi (haberarşiv)

Medya Midas ta yer alan haber:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan ilk toplantısı gerçekleştirildi. Birçok gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının sonunda AK Parti grubundan çok konuşulacak bir açıklama ve soru geldi…

Orhan Durmuş: “Bir üst düzey bürokrata kaçak inşaattan ceza kesildiğini biliyoruz”                                                                         

AK Partili Orhan Durmuş, meclis toplantısı sonunda söz alarak, “Sayın Yılmaz Büyükerşen’in Yukarısöğütönü’deki evi geçtiğimiz meclis toplantısında gündeme gelmişti ve şimdi de kaçak binadan ötürü ceza aldığını biliyoruz. Üstüne, sanki emsal olmuşçasına, Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratının Keskin Mahallesi’ndeki bir kaçak inşaatı ile ilgili tespit yapıldığını ve buna da bir ceza uygulandığını biliyoruz. Sorumuz şudur. İlgili belediye bürokratı hakkında bir soruşturma olacak mıdır? Bir bilgi aktarımı olacak mıdır? Bu konuda nasıl bir açıklamanız olacak merak ediyoruz” dedi. 

Başkanvekili Akçasoy: “Bu konuda bilgim yok”

Yılmaz Büyükerşen’in mazeretli olarak katılmaması nedeniyle meclis toplantısına başkanlık eden Başkan vekili Nuray Akçasoy, “Bu konuda bir bilgim yok, var mıdır yok mudur bilemiyorum. Dediğiniz hususta bir bilgim olmadığını için bir şey söyleyemeyeceğim” diye konuştu ve başka bir açıklama yapılmadan meclis toplantısı sona erdi. 

Büyükerşen de ruhsatsız binadan ceza almıştı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile ilgili Yukarısöğütönü’deki gündeme gelen Büyükerşen ailesinin yaptırdığı evin ruhsatsız olduğu ortaya çıkmış, sonrasında Tepebaşı Belediyesi encümeni tarafından Büyükerşen’e ruhsatsız inşaat nedeniyle 38 bin lira ceza kesildiği açıklanmıştı. Büyükerşen’in Türkiye gündeminde konuşulan ev ile ilgili gerekli yasal işlemleri tamamlayıp ruhsatını almazsa da, yaklaşık bir ay sonra binanın yıkılacağı açıklanmıştı.  

Kim bu bürokrat?

Orhan Durmuş, şimdi de Büyükşehir’in bir üst düzey bürokratının kaçak inşaat nedeniyle ceza aldığını gündeme getirirken, bürokratın adını belirtmedi, “Kaçak inşaat yaptığını ve ceza uygulandığını biliyoruz” dediği üst düzey bürokratın kim olduğu merak konusu oldu… 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024