Frig Vadisi Hayat Buluyor: Eskişehir Uzaktan İzlemeye Devam Ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Frig Vadisi Hayat Buluyor: Eskişehir Uzaktan İzlemeye Devam Ediyor

Frig Vadisi Hayat Buluyor: Eskişehir Uzaktan İzlemeye Devam Ediyor
Yayınlama: 7 Şubat 2021 Pazar
A+
A-

Eskişehir için son yıllarda belki de en çok yapılan tanımlardan birisi Turizm kenti söylemi. Ancak turizm profesyonellerinin tümü bu benzetmeye katılmıyor ve Eskişehir'in gerçek turizm potansiyelini kullanmaktan çok uzak olduğunun altını çiziyorlar. Kentin kültürel, tarihi ve doğal yapısının gerçek değerini bulması için daha çok yol katedilmesi ve çalışma yapılması gerektiğinin altını çiziyorlar.

Oysa Eskişehir konumu itibariyle tam Anadolu medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, ticari ve sanayi anlamında merkez konumda olmuş bir kadim bir şehir. Tarihle olan teması, doğal güzellikleri ve kaynakları ile bir çok şehirden şanslı olan bu yanını ne yazık ki geçen yıllarda kullanmak yerine adeta köreltmiş bir şehir.

Şehrin kendi kültür ve geçmişinden koparıldığı son yıllarda ise turizm adına neredeyse yapılan tek şey günü birlik turlar. Oysa yanı başımızda kendi kültürel değerleri ve doğal kaynaklarını kullanan Afyon  pandemi öncesi verilere göre 1,5 milyona yakın turist ağırlıyor hem de ortalama 2 gün konaklamalı. 

Öyle ki yıl başında 250 kişilik yabancı turist kafilesi ağırlıyor Afyon. Gelen yabancı turist sayısındaki atış sonrası köylüler Rusça bile konuşmaya başlamışlar..

İnşallah Baharda Emeklerimizin Karşılığını Alacağız

Vali Gökmen Çiçek hafta sonu programı kapsamında bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.  Çobanlar ilçesinde başlayan programı İhsaniye İlçesinde Frig Vadisinde sona erdi.

İlk olarak Çobanlar ilçesine giden Vali Gökmen Çiçek, Çobanlar Kadın Kültür Evi Kooperatif Serasında incelemelerde bulundu. Vali Gökmen Çiçek, kadınlar eliyle üretilen süs bitkileri, dekoratif bitkiler ve üretilen diğer ürünler hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek: “Emeklerimizin kısa sürede karşılık bulması mutluluk verici. Kadınlarımızın emekleri ve alın teriyle kısa sürede böyle güzel işler çıkarmaları mutluluk verici. İnşallah el birliğiyle daha güzel işlere imza atacağız” dedi.

Daha Güzel İşler Ortaya Çıkacak

Çobanlar Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifi Üretim alanında da incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, kadınlara yönelik verilen eğitimler, üretim faaliyetleri, kooperatifin işleyişi ve kadınların el emeği, göz nuru ile ürettikleri ürünleri inceledi. Vali Çiçek, burada süs bitkileri için üretilen saksılardan da yaparak üretime destek oldu. Kaymakam Mücahit Öztürk’ten bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek, kısa sürede üretime geçen ve güzel işler çıkaran Çobanlar Kadın Kültür Evi ve Kadın Kooperatifinin daha güzel işler yapacağına inandığını söyledi. 

Doğa ve Tarih Tutkunlarının Gözdesi Olacak

Daha sonra İhsaniye ilçesine geçen Vali Gökmen Çiçek, muhteşem doğası, etkileyici manzarası ve gizemli tarihiyle doğa ve tarih tutkunlarının yeni gözdesi olacak Frig Vadisi Emre Gölü çevresinde devam eden rekreasyon çalışmalarını inceledi. Bölgede hayata geçirilen Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi kapsamında yapılan çalışmalardaki son duruma ilişkin bilgi alan Vali Gökmen Çiçek, bölgenin güzelliğinin ortaya çıkarılmasında büyük emek harcayan başta Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe ve Kaymakam Semih Doğanoğlu olmak üzere, sahada çalışan tüm işçilere teşekkür etti. 

Burada Bir Tarih Küllerinden Doğuyor

Binlerce yıllık tarihin yaşamla birleştiği Ayazini Köyü yerli ve yabancı turisti ağırlamak için gün sayıyor. Evler, sokaklar, yollar başta olmak üzere köyün çehresi yenileniyor. Vali Gökmen Çiçek tarihin yeniden canlandığı Ayazini Köyü’nde de incelemelerde bulunarak, çalışmalardaki son duruma dair bilgiler aldı. Ayazini Köyü’nün saklı bir hazine olduğuna dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Büyük hedefler ve güzel hayallerle başlattığımız projelerimiz hızla devam ediyor. Bizim bu bölgenin cazibe merkezi olacağı fikrimize ve hedefimize tüm köy halkının da inanması ve gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin de büyük bir inançla destek olması büyük mutluluk verici. Burada bir tarih küllerinden doğuyor. Hep birlikte seferber olduk ve bahar aylarında yerli ve yabancı turisti ağırlamak için gün sayıyoruz. Buradaki eserler bizlerin göz bebeği. Onlara zarar vermeden ve doğal dokuyu mümkün olduğunca koruyarak bölgeyi restore ediyoruz. Burası saklı bir hazine. Tarih, doğa, yaşam, gizem, büyüleyici manzara her şey var. Bizler sadece küçük dokunuşlarla bu güzellikleri ortaya çıkarıyoruz. Emek veren, gece gündüz çalışan tüm köy halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bahar ve yaz aylarında bu emeklerin karşılığını fazlasıyla alacağız” dedi.

Vali Gökmen Çiçek bölgeyi ve yapılan çalışmaları inceleyerek, yapılan işler ve restorasyonlar hakkında bilgiler aldı.

Vali Gökmen Çiçek’e ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, Kaymakam Semih Doğanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve diğer ilgililer eşlik etti.

2021’de de Uzaktan İZLEMEYE DEVAM MI EDECEĞİZ!

Keşke Turizmi Daha Ciddiye Alsaydık.. Eskişehir’e TEŞVİK

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024