Tarlada Hangi TEKNİK ŞARTLAR Geçerli Kİ! - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Tarlada Hangi TEKNİK ŞARTLAR Geçerli Kİ!

Tarlada Hangi TEKNİK ŞARTLAR Geçerli Kİ!
Yayınlama: 6 Şubat 2021 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir'de son dönemde ortaya çıkan skandal haberlerden belki de en vahim olanlarından birisi Tepebaşı Belediyesi tarafından kesilen CEZA ile tescillenmiş oldu.

Tapu parsel üzerindeki verilere göre hali hazırda tarla vasfından olan 4 dönümlük alan üzerine yapılan kaçak bina ile ilgili ortaya çıkan bilgiler sonrasında Tepebaşı Belediyesi ceza kesti, kesilen ceza sonrasında ise ilginiç bir detay ise gözden kaçmadı. Tarla vasfı olan ve alan üzerindeki kaçak yapı ile ilgili olarak "Yapıya ruhsat alınmaması ya da ilgili teknik şartların karşılamaması durumunda villa yıkılacak." açıklaması vasfı tarla olan bir arazi üzerinde ne gibi bir teknik şart uygulanmaktadır ki ona uygun hale getirilmezse yıkılacak?

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in eşi Seyhan Büyükerşen adına kayıtlı olan alan ile ilgili İmar Barışı için yapılan başvurudaki beyanda verilen yanlış bilgiler sonrası ortaya çıkan skandallar dizisinde gariplikler devam ediyor.

Skandal ilk kez Yeni Şafak gazetesinde yer alan haber ile kamuoyuna duyurulmuştu. Skandal sonrasında Büyükerşen Ailesinin avukatı açıklama yapmış çevre düzenlemesi, peyzaj çalışması yapılmış, etrafı duvarlarla çevrilmiş 148 metre kare olan ve imar barışından faydalanmak için imar barışı için gerekli olan tarihten sonra yapılmış olmasına karşın yapılmış gibi beyan verilen alan ile ilgili "Temelsiz, küçük köy evi" şeklinde bir bilgi paylaştı.

Sonrasında ise CHP'li Aydın Ünlüce, "Büyükerşen'in özel yardımcıları yanlış beyanda bulunmuş" dedi.

Bu gelişmeler sonrasında ise tarla üzerindeki bu yapı ile ilgili  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in eşi adına yapılan kaçak villa için 38 bin lira ceza kesti.

Haberi Türkiye'ye ilk kez duyuran Yeni Şafak gazetesi bu haberi de yayınladı:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in eşi adına yapılan kaçak villa için 38 bin lira ceza

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen'in üzerine olan
yasak ve kaçak villa için 38 bin lira ceza kesildi. Yapıya ruhsat alınmaması ya da ilgili teknik şartların karşılamaması durumunda villa yıkılacak.

skişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen adına yapılan villa için ‘İmar dışı kaçak yapılaşma’ yaptığı gerekçesiyle 38 bin lira para cezası kesildi. Kaçak yapı ile ilgili süreci anlatan Tepebaşı Belediye Meclisi’nin AK Parti Grup Sözcüsü Orhan Durmuş, şunları söyledi:

"Beyan edilenle binanın yapıldığı tarih farklı"

"Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün bütün yapı kayıt belgelerinin ve beyanın incelendiğini belirterek “Beyan yapıldığı tarihle binanın yapıldığı tarih arasındaki fark olduğu, beyanın doğru olmadığı uydu fotoğrafıyla tespit edildi. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık da 3 yıldan az bir ceza gerektirmesi sebebiyle cezanın ertelenmesine karar vermiştir.

 
  • Biz de bunu Büyükşehir Belediyesine soru yönergesi olarak sormuştuk. Bir belediye başkanı nasıl böyle bir işlem yapabilir ya da buna müsaade edebilir. Belki doğrudan kendisi yapmadı ise bile nasıl müsaade edebilir diye sormuştuk. Yapılan işlemin, böyle bir yanlışlığın olduğunu doğruladılar. Bununla ilgili her hangi bir vatandaşa nasıl bir muamele yapılıyorsa onlara da yapılacağını söylediler” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Tepebaşı Belediye Meclisi toplantısında konuyu yine sorup, "Yetki ve sorumluluğu sizdedir. Tepebaşı Belediye Başkanlığı olarak bu konuda ne yaptınız?" dediklerini anlatan Durmuş, "Onlar da ‘Biz 3194 Sayılı İmar Kanunu’na aykırılıktan 42. maddeye göre 38 bin lira para cezası kestik. Bu ceza da ödendi. Bir ay kadar zaman verildi.

 

Ruhsat alınmazsa yıkılacak

Eğer burası ile ilgili ruhsat başvurusu yapılır ve ruhsatıyla uygun hale getirilirse ruhsat işlemleri verilecek. Bina kaçak durumundan çıkarılarak normal bir bina haline dönecek. Ama eğer ruhsat alınamazsa ya da ilgili teknik şartları karşılamıyorsa o zaman bu bina yıkılmak durumda kalacak’ diye bir beyanda bulundular" ifadelerini kullandı.

Eskişehir’i karıştıran usulsüzlük iddiası

“Bu suçun üzerini örtemezsiniz”

Düne kadar yasal diyorlardı: MEĞER Suçlu Yine BAŞKASIYMIŞ!
 

 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024