Bu da Egzoz SKANDALI: Haber Ötesinden Duyurdu - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Bu da Egzoz SKANDALI: Haber Ötesinden Duyurdu

Bu da Egzoz SKANDALI: Haber Ötesinden Duyurdu
Yayınlama: 2 Şubat 2021 Salı
A+
A-

Son dönemde sıkca skandallarla adı anılır hale gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde bir yönetilememe sorunu mu var sorusunu akıllara getiren yeni bir skandal iddiası haberotesi.com.tr internet haber sayfasında yer aldı.

Bugüne kadar pek çok skandal iddialala gündeme gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi son dönemde yaşanan skandal konularla sık sık gündemden düşmüyor. Damacana skandalı sonrasında, sayıştay raporlarına yansıyan kayıp araç skandalından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adının karıştırı kaçak yapı skandalı ile gündeme gelen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bu kez de yeni bir skandal iddia ile gündeme geldi.

Haber Ötesi internet haber sayfasının yayınladığı haberi  "Büyükşehir Egzoz Ölçümünde Usûlsüzlük Yaptı İddiası!" başlığı ile duyurdu. 63 aracın egzoz gazı ölçümünde usulsüzlük yapıldığının iddia edildiği haber şöyle:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na ait şehir içi hatlarda yolcu taşıma hizmeti veren toplam 63 aracın egzoz gazı ölçümünde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Söz konusu olayla ilgili olarak Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından egzoz gazı emisyon ölçümünü takip sistemi üzerinden rutin olarak gerçekleştirilen incelemeler esnasında 16 Ocak tarihinde bir egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait resmi plakalı 63 adet otobüse ortalama üçer (3) dakika aralıklarla ölçüm yapıldığı, aynı marka ve modele sahip otobüslerden sadece birkaç tanesinin istasyona giderek egzoz gazı ölçümü yaptırdığı tespit edildi.

Geri kalan Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı yaklaşık 60 otobüsün plakalarının değiştirilmek suretiyle ölçüm yapılmış gibi tutanak düzenlendiği iddia edildi. Ayrıca bu ölçümlere ait görsellerden ve ölçüm raporlarından anlaşıldığı üzere önceki yıllarda da benzer uygulamaların olduğu raporda iddia edildi.

20 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen ölçümleme raporları kontrol edildiğinde bu sefer farklı bir özel egzoz gazı ölçüm istasyonunda aynı uygulamanın olduğu ve aynı otobüslerin plakaları değiştirilip 63 otobüsün ölçüm işlemi yapılmış gibi rapor düzenlendiği ve 2872 sayılı Çevre Kanunun 20. maddesin (a) bendine göre işlem yapıldığı tespit edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilerinin hem bu ölçümleri yapan iki farklı firmaya hem d Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hakkında işlem yaptığı iddia edildi.

Her gün binlerce Eskişehirli vatandaşımızı taşıyan bu otobüslerin neden senede bir rutin olarak yapılan egzoz gazı ölçümü gibi basit bir işlemi yaparken böyle hileli yola başvurulduğu hakkında “Hür basın” olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama bekliyoruz.

haberotesi.com.tr

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024