Korona Aşısı Eskişehir’de - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Korona Aşısı Eskişehir’de

Korona Aşısı Eskişehir’de
Yayınlama: 11 Ocak 2021 Pazartesi
A+
A-

Gelen aşıların ardından Eskişehir’deki hastanelerde ve aile sağlığı merkezlerinde özel aşı odaları oluşturuldu. Aşı dağıtımının ise hafta içinde başlayacağı öğrenildi. Teslim alınan aşılar, program çerçevesinde daha önce hazırlanan listelere göre kurumlara teslim edilecek. Aşı önceliği ise sağlık çalışanlarının olacak.


Geçtiğimiz hafta içerisinde Çin’den sipariş edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının dağıtımı başladı. Koronavirüs aşısı ile ilgili Eskişehir’deki hastaneler başta olmak üzere tüm sağlık kurumlarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın talimatı üzerine gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilk dozu taşıyan araç dün öğlen saatlerinde Eskişehir’e giriş yaptı.


Polis gözetiminde Köprübaşı mevkiinde yer alan Sağlık Müdürlüğüne ait binaya yanaşan araçtaki aşının depoya indirildiği öğrenildi. Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, daha önce Aralık ayında vurulması planlanan korona aşısının Eskişehir’e gelmesiyle birlikte dağıtımının da bu hafta içerisinde yapılacağı ileri sürüldü. Eskişehir’de faaliyet gösteren hastaneler başta olmak üzere aile sağlığı merkezlerinde korona aşısı öncesi özel odaların oluşturulduğunu ifade eden yetkililer, Eskişehir’e getirilen Covid-19 aşısının daha öncede isimleri belirlenen virüsle mücadelede ön saflarda olan sağlık çalışanlarına, ardından riskli grup olarak kabul edilen 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ile eczacı ve çalışanlarına vurulacağını söylediler.


Teslimi Sağlık Bakanlığına yapıldıktan sonra dağıtımı da gerçekleştirilen virüs aşısı,14-21 gün arayla iki doz halinde uygulanacak. Aşının gelmesiyle birlikte bugün hastane idarecileri, aile sağlığı merkezi yöneticilerinin Sağlık Müdürü başkanlığında bir toplantı gerçekleştirecekleri ifade edildi.

 

istikbalgazetesi.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024