SUSUZLUK UYARISININ Nedeni Buymuş: Yeni Yılda Suya Zam.. - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

SUSUZLUK UYARISININ Nedeni Buymuş: Yeni Yılda Suya Zam..

SUSUZLUK UYARISININ Nedeni Buymuş: Yeni Yılda Suya Zam..
Yayınlama: 25 Aralık 2020 Cuma
A+
A-

Eskişehir 2020 yılına şebeke suyuna yapılan yüzde 60 lık rekor zam nedeniyle su kuyruklarında girmişti. Ardından yaşanan pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir çok şehirde yerel yönetimler su fiyatları konusunda çeşitli indirimler yaparak vatandaşın yaşadığı sıkıntılar konusunda destek olmayı tercih etti. 2021 yılına günler kala da yeni yılda bu konuda yine bir çok ilde yerel yönetimlerin destekleri devam ederken Eskişehir'de suya zam kararı alındı ve karar 1 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başlayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Kurulu’nda geçtiğimiz ay, AK Partili meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen CHP’li üyelerin oy çokluğu ile su tarifelerine yüzde 7,2 oranında zam kararı alındı. 

Eskişehir'de yakın zamanda yayın hayatına başlayan Medya Midas bu konuyu detaylı olarak irdeyerek yayınladı.

Eskişehir’de su zammı ertelemesiz başlıyor!

Birçok şehirde su zammı pandemi nedeniyle ertelenirken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ertelemedi… Suda zamlı tarife Eskişehir’de ertelemesiz başlayacak, dikkat!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Kurulu’nda geçtiğimiz ay, AK Partili meclis üyelerinin karşı çıkmasına rağmen CHP’li üyelerin oy çokluğu ile su tarifelerine yüzde 7,2 oranında zam kararı alındı. 

Geçen yıl yüzde 60 yapılmıştı, şimdi de yüzde 7,2!

Birçok büyükşehirde pandemi nedeniyle şebeke suyu tarifelerine yapılacak zamlar ertelenirken, Eskişehir yeni yıla, pandemi döneminde, geçtiğimiz yıl yapılan yüzde 60lık zammın üstüne, bu yıl da yapılan yüzde 7,2'lik zamlı tarifeden ücret ödeyerek girecek.

Bursa Büyükşehir zammı 3 ay erteledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, pandemi dönemi nedeniyle su tarifelerine ocak ayında yapılması planlanan zammı, 3 ay ertelediğini açıkladı. BUSKİ’nin talebiyle su bedellerine uygulanacak zam mart ayına ertelendi.

Kocaeli’den CHP’liler 6 ay erteleme istedi, 3 ay ertelendi

Kocaeli’nde de, İSU Olağan Genel Kurulu’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığındaki toplantıda, su zammının 3 ay ertelenmesi kabul edildi. Toplantıda Kocaeli’ndeki CHP’li üyeler su zammının 6 ay ertelenmesini isterken, Büyükakın, “6 ay erteleme şu anki planlamamıza zarar verebilir. Ama şartlar gerektirirse onu da yaparız” dedi.

İstanbul’da da ertelendi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) suya yüzde 25 zam teklifi de, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin AK Parti çoğunluğunun oyları ile gelecek yılın mayıs ayında görüşülmek üzere ertelendi.

Sivas'ta da zam yapmama kararı alındı

Sivas Belediyesi de su tarifelerine, geçen yıl yapmadığı gibi bu yıl da zam yapmama kararı aldığını açıkladı

Elazığ Belediyesi de zam yapmıyor

Elazığ Belediyesi de su tarifelerine zam yapmama kararı aldı, ayrıca Elazığ'da işletmelerden 3 ay boyunca su tüketim bedeli alınmayacağı açıklandı

Eskişehir'de erteleme yok 

Eskişehir’de ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve CHP’liler, AK Partililerin erteleme yönündeki taleplerini geri çevirerek hiçbir erteleme yapmadılar. Yeni yıldan itibaren su tarifelerinin yüzde 7,2 zamla uygulanmaya başlayacağı öğrenildi.

Geçen yıl da yüzde 60 zam yapılmıştı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl, Kasım 2019’da da su tarifelerine yüzde 60’lık rekor düzeyde zam kararı almıştı. CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile alınan bu karar ve yüksek zam oranı kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yapılan zammın zorunluluk olduğunu savunmuştu.

Yine kuyruklar oluşmasın

Geçtiğimiz yıl yüzde 60'lık yüksek zam nedeniyle Eskişehir'de yılbaşı öncesinde vatandaşlart su kartlarını doldurtmak için sumatikler önünde uzun kuyruklar oluşturmuşlardı. Şimdi pandemi döneminde yine bu kuyrukların artmasından endişe ediliyor. 

 

 medyamidas.com

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024