“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Münasebetiyle Öğrenciler, Vali Ayyıldız’ı Ziyaret Etti - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Münasebetiyle Öğrenciler, Vali Ayyıldız’ı Ziyaret Etti

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Münasebetiyle Öğrenciler, Vali Ayyıldız’ı Ziyaret Etti
Yayınlama: 4 Aralık 2020 Cuma
A+
A-

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Bahadır Sarı ve öğrenciler, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, “Bizim medeniyetimiz, gönüller arasına hiçbir engel koymayan sevgi medeniyetidir. Bu bakımdan bizim için asıl engel “sevgisizlik”tir. “Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için” diyen Yunus Emre gibi biz de ürettiğimiz bütün işlerde sevgiyi esas alıyoruz.” şeklinde konuştu. Son yıllarda engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusunda dünyada örnek gösterilecek bir konuma ulaşan ülkemizde engellilere sunulan sosyal hizmetlerin çeşitlendirilerek yaygınlaştırıldığını; engellilerin eğitime, sosyal hayata ve işgücü piyasasına katılımına yönelik politikalar sürdürüldüğünü ifade eden Vali Ayyıldız sözlerin şöyle devam etti:

“Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil, uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz.  Buna rağmen yapılanları yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süreçte değişen şartları ve ihtiyaçları dikkate alarak devletimizin yanında engelli kardeşlerimizin derdi ile dertlenen ve onlara destek sunan tüm paydaşlarımızla onları daha müreffeh bir seviyeye getirmeye çalışacağız.” 

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024