Eskişehir’de Tehlikeli Tırmanış 10 Günde 125 Vefat - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Tehlikeli Tırmanış 10 Günde 125 Vefat

Eskişehir’de Tehlikeli Tırmanış 10 Günde 125 Vefat
Yayınlama: 30 Kasım 2020 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir, koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle son bir ayda 'Hayat Eve Sığar' mobil programındaki risk haritasında 'çok riskli bölge' anlamına gelen kırmızı ile kaplandı. Sadece son 10 günde 125 kişinin hayatını kaybettiği şehirde 780 kişi hastanede, yaklaşık 5 bin 800 kişi ise evlerinde tedavi görüyor

Eskişehir’de son 10 günde yaklaşık 125 kişinin korona virüs nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilirken,  Eskişehir’deki 3 Kovid-19 hastanesinde 800 kişinin yatarak tedavi gördüğü, 6 bine yakın kişinin ise il genelinde evlerinde tedavi gördüğü öğrenildi. 

Sağlık Bakanlığı'nın 3 ilde kırmızı alarm! 'Süreç yönetilemez bir boyuta gelebilir' şeklinde uyarı yaptı

ESKİŞEHİR’İN RİSK HARİTASI, SON 1 AYDA KIZARDI

Eskişehir, koronavirüs vakalarının artış göstermesi nedeniyle son 1 ayda 'Hayat Eve Sığar' mobil programındaki risk haritasında 'çok riskli bölge' anlamına gelen kırmızı boyandı. Sadece son 10 günde 125 kişinin hayatını kaybettiği şehirde 780 kişi hastanede, yaklaşık 5 bin 800 kişi ise evlerinde tedavi görüyor. 

Eskişehir'de koronavirüs vakalarındaki artış endişeye neden olmaya devam ediyor. Yaklaşık 875 bin nüfuslu kentte mart ayından bu yana 125’i son 10 günde olmak üzere toplam 427 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Koronavirüs tedavisi yapılan Yunus Emre Devlet, Şehir Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin pandemi servislerinde 185’i yoğun bakım olmak üzere yaklaşık 780 kişi koronavirüs tedavisi görüyor. Test sonuçları pozitif olmasına karşı ciddi belirtisi olmayan 5 bin 800 kişi ise evlerinde tedavi ediliyor.

HES RİSK HARİTASI KIZARDI

Eskişehir'deki koronavirüs vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasına da yansıdı. Eskişehir'in risk haritası son 1 ayda kentin neredeyse tamamında 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızı renge boyandı.

Eskişehir'de genel olarak maske zorunluluğuna uyulduğu gözlenirken, özellikle tramvay ve halk otobüsleri gibi toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi ise endişe yaratıyor.

Eskişehirlilerin çoğunluğunun ise bu duruma aldırış etmeden sokağa çıkma kısıtlamalarından sonra ise sokakları doldurduğu görüldü..

haber7

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024