TÜDAM’dan Osmanlı’da Yemek ve Kültür Söyleşisi

Yayınlama:
14 Kasım 2023 Salı
1.678
A+
A-
“Osmanlı’da Yemek ve Kültür” başlıklı söyleşi, TÜDAM Sinema Salonu’nda Prof. Dr. Haşim Şahin’in moderatörlüğünde Yazar Fadime Arzu Aşık’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Söyleşide Yazar Aşık, Osmanlı dönemi mutfağı, kültürü, ramazan ayları ve ticaret hayatı gibi konulara değindi. Özellikle yemek ve yaşam tarzında büyük bir etkisi olan ramazan ayındaki hazırlık dönemlerinden, ritüellerden, bayram günlerinden, saray ve halkın hazırlıklarından bahsedildi. Aşık, ramazan dönemlerinde aylık alışverişlerin ve derin temizliklerin yapıldığını, kış ramazanında kömür depolandığını, iftardan sonra insanların sosyalleşmesi için sahura kadar sokaklarda şenliklerin ve panayırların düzenlendiğini dinleyicilerle paylaştı.
Gönderen: journal
Bir Yorum Yazın
Kültür-Sanat Haberler