Eskişehir Trafiği İçin Kötü Haber: Araç sayımız artmaya devam ediyor
Eskişehir de artık kronikleşen traik sorunu devam ediyor, üstelik araç sayısındaki önlenemey artış sorunu daha da hissedilir hale getirmeye devam ediyor.
Eskişehir'in çeyrek asırdır yönetiminde bulunan yerel yönetimler plansız hareket etmekte ısrarcı davranıyor. Sık sık gündeme gelen güncel bir master trafik planı olmayışının acısını şehir trafiğini kullananlar her gün yaşamaya devam ediyorlar.
Uzun yıllardır Eskişehir'de araç sayısı aylık ortalama 1000 - 1200 araç olarak artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili olarak en öncelikli kurumm Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikinci kurum ise araçlara muayene hizmeti sunan Tüvtürk. Her iki kurumda ısrarla Eskişehir ki araç artış hızını görmezden gelmeye bu onuda tedbir almamaya, yatırım yapmamaya ısrar ediyorlar.
Yıllar önce Tüvtürk kurulduğunka araç sayısı nerdeyse 3 katına yakın bir artış gösterirken Tüvtürk ilk açıldığı kapasiyetle hizmet vermeye çalışıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ise yol daraltmanın yanı sıra elzem hale gelen otopark ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışma yapmamakta ısrarcı.
Son verilere göre Eskişehir’de trafiğe kayıtlı araç sayısı mart ayı sonu itibarıyla 322 bin 840 oldu.
Her ay olduğu gibi geçtiğimiz ayda da yaşanan artış devam etti.
Türkiye genelinde ise; Mart ayında 191 bin 729 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %75,9 arttı
Gönderen: alfa_turk



