Mardin’in Yeni Valisi Ömer Faruk KOÇAK ve Halkın Beklentileri - Eskişehir Haber

Mardin’in Yeni Valisi Ömer Faruk KOÇAK ve Halkın Beklentileri

Mardin’in Yeni Valisi Ömer Faruk KOÇAK ve Halkın Beklentileri
Yayınlama: 19 Şubat 2015 Perşembe - 7.819
A+
A-

Mardin İlimize Yeni atanan Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak 1964 yılında Kırıkkale doğumlu olup, ilk, orta ve lise eğitimini kendi doğduğu Kırıkkale ilinde tamamlamış olup, 1986 yılında Ankara Üniversitesin de Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun olmuştur. 
Memuriyette yıllarında çeşitli kamu idarelerinde çalışmış olup, bir çok ilçede kaymakamlık görevi yürüten Koçak, 13 Mart 2009 tarihinde ve 2009/10806 sayılı kararname ile Sağlık Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı görevine atanmış ve yaklaşık 4,5 yıl bu görevi sürdürmüştür.
Sayın Koçak bu görevi yürütürken 2013 yılı Ağustos ayının 4'ün de ve 287828 sayılı Resmi Gazetede yayımını alan 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla atandığı Elazığ Valiliği görevine 22 Ağustos 2013 tarihinde başlamıştı.

Elazığ ilinde Valilik görevini yürüten Sayın Ömer Faruk Koçak'ın resmi gazetede yayınlanan kararname ile Mardin iline Vali olarak atanması gerçekleştirildi. Mardin'in yeni Vali görevine atanan Sayın Ömer Faruk Koçak ile ilgili referansların gayet iyi olduğu da gözlerden kaçmamaktadır.
Elazığ ilinde Valilik görevini yerine getirdiği günlerde özellikle halk tarafından sevilen, sayılan, değer gören bir Valinin olduğu, başarılı, çalışkan, özellikle kadınlara ve çocuklara yönelik konularda çok hassas bir yönetici olduğu da halk tarafından raporlanmıştır.
Bizim de araştırdığımız kadarıyla gerçekten çok başarılı bir valinin bölgemize, ilimize atanması gurur verici bir durum olduğunu da bilmemiz gerekir. Elbette ki bu bölgede, bu güzel ve tarihi ilimizde görev yapacak olan valilerimizin "İnsanlık kalitesinin yüksek olması her şeyden daha çok önemli" diye düşünüyorum. Lakin daha da önemlisi, bölgemizde çok fazla birikmiş olan sorunları, ilimize atanmış olan valimizin kararlı, çalışkan ve tuttuğunu koparan bir yönetici olması gerektiğini düşünüyorum. 
Bir gözlemci, bir yazar ve bir mühendis olarak gözlemlediklerimle birlikte öyle sanıyorum ki, Değerli Saygı değer  Sayın Valimiz Ömer Faruk KOÇAK'ın, uzun süre kendi koltuğunda rahat oturamayacağı, bu tarihi kentimizi tanımak konusunda bir hayli zaman kaybedeceği de gerçekler arasındadır. Bizler bu tarih kokan, mozaik parçalardan meydana gelen şehrimizi tanıyoruz. Sayın Valimize "Hayırlı Olsun" ziyaretine gelecek olanlar kuyruğuna gireceklerdir.
Medeniyetler beşiği olan bu ilimizde günler boyunca bu ziyaretler bitmeyecek. Yeni atanan Valimiz Koçak'ın makamına sürekli olarak kucaklarında saksılarla, çiçekleri taşıyan çiçekçiler girip çıkacaklardır. 
Dileğim o dur ki Değerli Valimiz Sayın Ömer Faruk KOÇAK bu ziyaretleri nazik bir biçimde biran önce sonuçlandırır ve bu güzel şehrimiz için çalışmaya, üretmeye çok geçmeden başlar.
Sayın Valimize, öncelikle halk içinden biri olarak, mühendis, gazeteci, yazar, araştırmacı, gözlemci olarak bu kadim ve kutsal şehrimiz hakkında bilgi vermek isterim. Mardin şehrimiz, Türkiye Cumhuriyeti Ülkesinin en önemli, en güzel, en mozaik, azıcıkta olsa sorunlu ve de sıkıntısı olan şehirdir Sayın Valim. 
Bu güzelim Tarih kokan Mezopotamya şehrimizin, halkına hizmet etmek, hizmet üretmek isteyen idealist bir kamu yöneticisi için, bu şehrin olağanüstü bir laboratuvar seviyesinde olduğunu söylemek isterim.
İnsanların ölümlerine sebep olacak ciddi manada olayların potansiyeli düşük, alt yapı sorunlarının fazla olduğu, özellikle de eğitimde fiziki yapılanmalara büyük ölçülerde halledilmemiş olan büyük bir kentte geldiniz. 
Mezopotamya'nın en güzel kenti olmakla beraber medeniyetler beşiği olan Mardin ilimiz İnsanları çok değerli, saygı değer ve sakin olmakla birlikte çalışkan, çalışan ve üreten insanların olması da  bu güzel kentimize güzelliklerin gelmesine de vesiledirler.
Sayın Valim; sizlerin bir dönem Sağlık Bakanlığında görev yaptığınızı biliyoruz. Önemli ve başarılı kararlara imza attığınızı da biliyoruz. Bu güzel şehrimizin özellikle ilçelerde yer alan en büyük ve en önemli sorunlardan birinin "Uyuşturucu" olduğunu burada yazmak ve söylemek isterim. Mardin ve bütün ilçe halkları kabul ediyor ki, bu güzelim kentimizde uyuşturucu kullanım yaşlarının çok düştüğü gözlenmektedir. Tarih kokmakla beraber medeniyetler beşiği statüsünde bulunan kentimizde alınan ve alındığı öne sürülen bütün önlemlere karşı, uyuşturucuya ve diğer zehirli maddelere ulaşmak son derece kolay olmuştur. 
Emniyet güçlerimizin de yaptıkları büyük uyuşturucu operasyonları ile ilgili haberlerde, ya da kentin genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik olan operasyonların haberlerin basına verilmektedir. Fakat yapılan bu baskın ve operasyon işlerinin, genellikle bu kent gençliğine yönelik olup, uyuşturucu sorununun çözümüne yönelik olmamaktadır.
Sayın Valim; bu bu şehrin gençliğini, çocuklarımızı, kardeşlerimizi korumak, bu güzelim tarih kokan kentimizi ve ilçelerimizi uyuşturucudan ve zehirli maddelerden temizlemek için daha çok detaylı ve dikkatli çalışmaların yapılması taraftarıyız. Bu kadim ve kutsal topraklarda, bu güzelim kentte yaşamış ve bilen bir insan olarak sizlerden en öncelik beklentimin bu olduğunu yazmak ve söylemek isterim.
Bu coğrafyanın, bu şehrin, bu kadim ve kutsal kentin diğer başka büyük bir sorunu ise; "Elektrik Kesintilerinin ve Elektrik Sorununun" olduğunu belirtmek isterim. Geçmişten günümüze baktığımızda son 20 yıldır Güneydoğu Anadolu Bölgesinde devam eden çatışmalar ortamında, bütün alanlarda olduğu gibi elektrik enerjisi sektöründe de olumsuzluk etkisini ciddi anlamda hissettiriyor. Tekniksel olarak bütün kayıpların azaltılması ve işletme şartlarının iyileştirmeleri için bütün bölgenin enerji alt yapılarının gözden geçirilerek yeni yatırımların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Tüm bölgede ki halkların elektrik enerjisini kullanımı konusunda bilinçlendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca kaçak kullanım sebeplerini net bir şekilde tespit edilerek, sosyoekonomik tedbirler ile çözüm yollarına gidilmesi gerektiğini de düşünüyorum.
Sayın Valim iş yapmak güzeldir. Geçmiş dönemlerde görev alan diğer Valilerimizin yaptıkları gibi sizlerde bu güzel kadim ve kutsal şehrimizde güzel şeyleri başaracağınızdan eminiz. Bu güzel şehrimizin, kentimizin, yurdumuzun bu müstesna köşesinde tarihe geçmek, güzel bir iz bırakmak istiyorsanız Mardin kenti tam da buna uygun bir şehir olduğunu düşünüyorum.
Bu kadim ve kutsal şehrin insanları, kendilerine hizmet edenleri asla ama asla unutmazlar. Mardin'in ve bütün ilçelerinin tertemiz insanları geçmiş yıllarda görev alan Saygı değer Valilerimizin hepsini bağrına bastıkları gibi sizleri de her zaman bağrına basmakla birlikte her zaman güzel ve iyi hatırlamak isterler.
Günümüz koşullarında bu kutsal ve kadim Mezopotamya'nın güzel insanlarına karşı elinizden gelinceye kadar adil olmanızı isteriz. Kadim ve kutsal Mezopotamya coğrafyasının en güzel en kadim ve en kutsal kenti olan Mardin ve tüm ilçelerinde büyük bir halk potansiyeli vardır. Bu halk potansiyelini devletin gücüyle ezmeye kalkmak, biber gazı ile sindirmek yerine bu güzelim halkı kazanmaya çalışmak, emin olun ki sizler de bütün halk'ta fazlasıyla memnun kalır. 
Mezopotamya'nın kadim ve kutsal kenti olup, tarihin kokmasıyla birlikte medeniyetler beşiği statüsünde olan Mardin ilimize atanan yeni Valimiz Sayın Ömer Faruk KOÇAK'a yeni görevinde başarılar dilerim.
Mezopotamya'nın en kadim, en kutsal ve bir çok mozaik parçalardan meydana gelen Mardin'imize böyle başarılı bir Valiyi bizlere kazandıran büyüklere teşekkür ederiz.
Esenlikler Dilerim...
"Mehmet KIZILKAYA"
 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024