KAN GÖZYAŞI ÖLÜM ve ARAKAN - Eskişehir Haber

KAN GÖZYAŞI ÖLÜM ve ARAKAN

KAN GÖZYAŞI ÖLÜM ve ARAKAN
Yayınlama: 4 Eylül 2017 Pazartesi - 8.458
A+
A-

Kan, gözyaşı ve ölümlerin eyaleti olan arakan da son zamanların en büyük katliamları yaşanmaktadır. Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırıları Müslümanları yok etmektedirler.

 

Arakan kan ağlıyor!

 

Arakan gözyaşı döküyor!

 

Arakanda kan akıyor!

 

Arakanda Müslüman kanı akıtılıyor!

 

Arakanda kelimenin tam manasıyla soykırıma dönüşş korkunç bir zulüm ve insanlık trajedisi yaşanmaktadır. Adeta her geçen gün daha çok Müslümanların öldürüldüğü Arakanda bütün dünya buna kör sağır dilsiz kalmış durumdadır.

 

Hiçbir günahı, suçu olmayan ve ne kadar kötü koşullar varsa içinde yaşamaya mahkum edilmiş insanlar, yaşlı, genç, çocuk demeden en acımasız, en vahşi şekilde öldürülmektedirler. Bütün dünyanın kör gözleri önünde hiçbir hukuk ve adaletin kabul etmeyeceği zulümlere, katliamlara, cinayetlere ve ölümlere başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere, tüm siyasiler, aydınlar ve sivil toplum kuruluşları özetle tüm dünya yapılanlara adeta kör ve sağır olmuş durumdalar.

 

Ne yazıktır ki, bu tür katliam ve soykırımlara İslam dünyası yeterli ilgiyi göstermediği için yeterli neticelere çoğu zaman ulaşılamıyor. Özgürlükleri çiğnenmiş olup, her gün çeşitli katliamlarla baş başa kalan bu insanların durumu için yeryüzündeki bütün Müslümanlar biran önce başkaldırması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Kadim İslam medeniyeti yok edilmeye çalışılıyor. İnşaallah bu kanlı oyun Arakan’da bozulacaktır.”

 

Arakan’da yapılan zulümleri, katliamları ve soykırımları cesaretlendiren bu duyarsızlık, modern ideolojilerin egemen olduğu sistemde vicdanların çöktüğü, insanlığın sonlandığı, insani duyguların sıfırlandığı ve de ahlakın bittiğinin tam da göstergesidir. Arakan’da insanlık adına olan her şey ayaklar altında çiğnenmektedir. Tüm dünya şuan Arakan’da yapılan vahşete karşı adeta kayıtsız bir şekilde izlemektedirler. İnsanlık vicdanların uyanması gerekir. İnsanların artık yapılan soykırımlara, katliamlara,  zulümlere karşı seslerini cesaretli bir şekilde yükseltmeleri gerekir. Yapılan haksızlıklara, katliamlara, zulümlere, soykırımlara karşı el’siz ve dilsiz kalmayın! Onlar ki, sizler gibi Müslümanlar. Onlar ki, aynı İslam dinine inanan insanlardır. Zalimlere hep birlikte başkaldırın. Başkaldırmadığınız sürece zulümler, katliamlar ve soykırımlar daha da çoğalır.

 

Unutmayın!

 

Cenabı Allah, bizlerin elleriyle mazlumlara yardım etmeyi ve zalimleri de cezalandırmayı ister. Sizler de o insanlardan olmak için mücadele edin. Zalimlere, yapılan zulümlere, katliamlara ve soykırımlara karşı başkaldırın.

 

Ya Rabbi, bizlere Hak’kı Hak, batılı batıl göster. Hak’da toplanmamızı nasip eyle. Bizleri nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanların değil.

 

Unutmayın ey Müslüman kardeşlerim!

 

Bu vahşetlerin karşısında sessiz kalan herkes bu suçların bizzat ortaklarıdırlar.

 

Allah’ım, bizleri affet! Bizlere güç ve kuvvet ver, cesaret ver, bizim ellerimizle cezalandır şu zalimleri ve de bizim ellerimizle yardım et şu mazlumlara!

 

Amin!

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024