İslamofobi Yalanı ve İslam Düşmanlığı - Eskişehir Haber

İslamofobi Yalanı ve İslam Düşmanlığı

İslamofobi Yalanı ve İslam Düşmanlığı
Yayınlama: 4 Şubat 2017 Cumartesi - 9.394
A+
A-

Derin Amerika’nın, Avrupa’nın ve de diğer Batı’lı ülkelerin tek derdi İslamofobi kavramını bahane ederek ve onu kullanarak tüm dünyada İslam dinine olan düşmanlığı daha da yaygınlaştırıp kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak daha çok körüklemektir. 

 

Amerika başta olmak üzere, Avrupa ve Batı ülkelerinin birçoğunda Müslümanların varlıkları hiç de yeni bir olgu değil, Müslümanlara karşı uygulanan dışlayıcı, terörist, ötekileştirici hatta varlıklarını tehdit edici siyasi ve toplumsal uygulamaların yeni olmadığı gibi, Müslümanların kültürel, sosyal ve tarihsel varlıklarını her daim küçümsenerek islamofobi kavramı altında İslam düşmanlığı yapılmaktadır.

 

İslamofobi, Avrupalıların, Batılı bazı ülkelerin ve de Amerika’nın Müslümanların dini olan İslam dinini kötülemek için çıkardıkları İslam düşmanlığını içinde barındıran bir kavramdır. Özellikle de batı ülkelerinde azınlık olarak yaşamakta olan İslam dinine mensup Müslümanların, Müslüman olmayan diğer gayrimüslimler (batılı Hıristiyanlar) tarafından sıkça problemlere maruz kalındığı büyük bir sorundur. Bu sorunlar büyük tehditler oluşturur kaygısı ve de güvensizlik yani karşı tarafa güvenmeme nedeniyle meydana gelmektedir.

 

Öyle ya, bu güvensizlik başta Amerika Birleşik Devletlerinde yaşanan 11 Eylül saldırılarıyla daha çok perçinlenmiş olup, Avrupa da ve de Batılı ülkelerin birçoğunda insanların içine korku tohumları atılmıştır. Bu korkuyla beraber Müslümanların dini olan İslam dinine ciddi manada bir tehdit algısı oluşmuş ve tüm Müslümanlara karşı olumsuzluklar başlanmış, bununla beraber her geçen gün daha çok dışlanma politikaları izlenmiştir. Bu yolda Müslümanların birçok temel noktada sosyal, demokratik ve de diğer birçok hakları ellerinden alınmış olup, mahrum bırakılmalarına neden olunmuştur. Müslümanlar kendi hayatlarını devam ettirmelerinde devam olarak zorlanmakta olup, dinlerini de gerektiği gibi yaşayamamaktadırlar. Daha kaç gün öncesinde Amerika Birleşik Devletlerinin yeni başkanı olan Donald Trump’ın Müslümanlara yaptığı çirkin saldırıları hatırlatmak isterim. Müslümanların hepsini adeta fişleyen, ülkeye girişlerine izin vermeyen, yasaklayan sözde kendisini başkan sanan İslam düşmanı Donald Trump’ı örnek olarak gösterebiliriz ki, onun gibi İslam düşmanı olan birçok kişi daha vardır. Amaçları İslam’a olan düşmanlıkları en üst seviye çıkarmaktır. Diğer başka bir kişi de Almanya Başbakanı Angela Merkel’dir. Merkel her konuşmasında sürekli olarak İslam’ı kötü göstererek, kendi halkının ve Batı dünyasında insanların İslam yüzünden rahat bir yaşam sürmediklerini ve de o insanlarda bir İslamofobi oluştuğunu dile getirmektedir. Aslında bu dinsizlerin tek amaçları yeryüzünde İslam’ı kötüleyerek, İslam’ı bitirmeye çalışmaktır. Onların tek gayeleri İslam’ı kötü göstererek, İslam düşmanlığını en üst seviyeye çıkarmaktır.

 

Batılı ülkelerin birçoğunda, Amerika’da ve diğer Avrupa ülkelerinde camilerin yakılması, cami kapılarına kesilmiş domuz kafalarının bırakılması, başörtülü kadınlara saldırılması gibi psikolojik hareketlerin sonucunda hem İslam dinini hem de oralarda yaşamakta olan Müslümanlara karşı daha çok saldırılar meydana gelmektedir. Bununla beraber ortaya çıkan imaj ile Müslüman toplumları her türlü sosyal ve ekonomik problemlerin başlıca sebepleri arasında görmektedirler. Aksine o ülkelerde yaşamakta olan Müslümanların kendilerinin kimlikleriyle o toplumların da birer parçası oldukları, orada da yaşama haklarının olduğunu, istedikleri gibi ibadetlerini yapmaya sahip olduklarını ve de başka bir yere gitmeyecekleri gerçeğiyle hareket edilerek en güzel şekilde bir politika oluşturulması gerekir.

 

İslam hoşgörü dinidir. İslam, terörü sevmez. İnsanların öldürülmesine karşıdır. İslam, Müslümanların dinidir. İslam, hoşgörüleri kendi içerisinde barındıran dindir.

 

İslam dini en kutsal olan dinlerin arasında gelir. İslam dinine karşıtlık beslemek, besletmek ya da ona karşı algı oluşturmak tamamen yanlış, günah ve de çirkin bir davranıştır. İslam dini var olan tüm dinlerin üstündedir. İslam dini hoşgörüyü içerisinde barındıran dindir. Merhametin, güzelliklerin, paylaşımların dinidir. İslam dininin terörizmle güvensizlikle aynı noktada anılmaması için Müslümanların en güzel şekilde hareket etmesi, İslam dinini en güzel şekilde anlatılması, tüm Avrupa ve de batılı ülkelerde yaşayan insanlara İslam’ı en iyi şekilde anlatarak bilgili verilmesi gerekir.

 

İslamofobi yalanıyla hareket edilerek tek amaçlarının İslam düşmanlığı olduğunu hepimiz biliyoruz. İslamofobi diye bir şey yoktur. Nasıl ki, bir Müslüman bir Yahudi’nin yahut Hıristiyan’ın ibadetine, yaşamına ve de özgürlüğüne karışmıyor tehdit etmiyorsa; Müslüman olmayanlarında aynı şekilde İslam dinini yaşayan insanlara karışmaması ve de onların ibadetlerine karışmamaları gerekir. İslamofobi, İslam düşmanlığına benzin döküp ateşleme oyunudur. İslamofobi ırkçılığı her daim körükleyen bir oyundan ibarettir. İnsanları daha çok böler, ayrıştırır, parçalar ve de son olarak yok olmakla karşı karşıya bırakır. Biz Müslümanlara düşen nedir bilir misiniz?

 

İslam düşmanlığına ve İslamofobi oyunlarına karşı insanların zihinlerine kazınmış olan kötü şeyleri silip yerine İslam’ın güzelliklerini anlatılarak ve de İslam’ın güzelliklerini bire bir yaşatılarak İslam’la daha çok bağlarını oluşturmamız gerekir. İslam dini, cihanşümul bir dindir. Tüm beşerileri sadece Cenabı Allah’a imana çağırır. İslam dini, selamet dinidir. Toplum hayatlarının sükunetini esas alır. İnsanların tümünü sevgi ve de muhabbetle kucaklar. Mazlumu gözetir, fakirlere, kimsesizlere, yoksullara, yetimlere sahip çıkar. Adaleti her daim emreder. İslam dini, merhametin şefkatin bol olduğu dindir. İslam dini, tüm insanların üzerine atılmış bir nurdur, bir rahmettir.

 

İslam dini, zorbacı bir din değildir. Korkulacak bir din değildir. İslam düşmanlığı yapanlara karşı her daim bir olun, birlik olun ki, İslam dinine karşı oluşturulan kötü algıları son verilsin.  

 

İslam dini, insanlığın kurtuluşuna vesile olan dindir. İslam dini ile yaşayanın hem dünyası hem de ahireti güzellikler içerisinde geçer.

 

İslam dininin yeryüzünün tüm noktalarında yaşanacağı, İslam ile insanların nurlandığı güzel ve özel günler diliyorum.

 

Hepinizi İslam’a davet ediyorum.

 

Vesselam…

 

 

“Mehmet Kızılkaya”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024