Kurban Bayramında Kurban Edilen İnsanlık! - Eskişehir Haber

Kurban Bayramında Kurban Edilen İnsanlık!

Kurban Bayramında Kurban Edilen İnsanlık!
Yayınlama: 11 Eylül 2016 Pazar - 6.737
A+
A-

 

Kurban Bayramında Kurban Edilen İnsanlık!

 

Evet!

 

Uzun bir süreden sonra tekrardan bir bayram arefesine gelmiş yetişmiş bulunmaktayız. Bugün günlerden 11 Eylül 2016 Kurban Bayramından bir gün öncedir. Yarın bayram namazından sonra kurban bayramının ilk saatleriyle buluşacağız inşallah. Hatırlarsınız neredeyse iki buçuk ay öncesinde diğer dini bayramımız olan Ramazan Bayramını üzüntüler içerisinde geçirmiştik. Öyle ya nasıl bir bayram, neşeli mi, üzüntülü mü o da apayrı bir tartışmanın olduğu bir bayramdı.

 

Neden mi üzüntülü, neden mi neşesiz?

 

Çünkü yeryüzünün özellikle de İslam dininin yaygın olduğu topraklarda yani Ortadoğu coğrafyasında ve de Afrika bölgelerinde olan katliamların Müslümanlar açısından birer neşeli bayram olmamıştır. Yarın da Yüce Rabbimizin izniyle bizleri Yüce Allah’a yaklaştıracak olan kurbanlarımızı, Yüce Yaradan’ımız için boğazlayacağımız gün olan Kurban Bayramını kutlayacağız.

 

Bütün dini bayramlar başta olmak üzere yıllardan beridir Ortadoğu coğrafyasında başta olmak üzere Müslümanların yoğunlukta olduğu coğrafyalar hep ateş altında olup katledilenler, kurban edilenler ve de başları kesilip öldürülenler hep Müslümanlar olmuştur.

 

Hepimizin de gördüğü, izlediği, okuduğu ve de hatırlayacağı gibi Ramazan ayının içerisinde, Ramazan bayramının olduğu vakitlerde şeytanın kendisi olan İsrail’in, (BOP) Büyük Ortadoğu Projesiyle beraber başta bütün Ortadoğu coğrafyası olmak üzere Gazze’de ki, Suriye’de ki, Filistin’de ki, Irak’ta ki ve de Müslümanların yaşamlarını sürdürdükleri coğrafyaların hepsine acımasızca katliamlar yapılmaktadır. Yaşamlarını sürdüren Müslümanları acımasızca, hoyratça, şeytanice bir şekilde hem havadan hem de karadan aylarca bombaladıklarını bununla beraber yerle bir edilmiş o kutsal şehirlerin, binlerce hatta milyonlarca şehit bırakılan günleri biliyoruz.

 

Evet İnsanlık!

 

Yeniden bir bayramının içindeyiz.

 

Yine, yeniden ve de her zaman olduğu gibi tekrardan her tarafta katliamlar, ölümler, baskılar ve de kurban edilen insanlık!

 

Ortadoğu topraklarında Irak, Suriye, Filistin, Gazze başta olmak üzere tüm Müslümanların yaşamlarını sürdürdükleri topraklarda kanın gövdeyi götürdüğü, kimlerin kimleri ne için, ne sebeple öldürdükleri belli olmayan büyük çatışmalı ortamların olduğu günlerden geçmekteyiz. Siyonist deccal olan İsrail’in, acımasız bir o kadar da şeytan olan Amerikan Birleşik Devletlerinin ve Büyük Ortadoğu Projesinde (BOP) bulunan diğer batılı ülkelerin oluşturdukları ve de Müslümanların yoğunlukta olduğu coğrafyalara saldıkları şeytanın ordusu olan “İŞİD Örgütü’nün” acımasızca insafsızca katliamlar yapmaktadır. Binlerce Müslüman’ı kurşunlara dizmeleriyle beraber kafalarını kesmeleri, o mazlumların üzerine bombalar yağdırmaları ve de öldürmeleriyle birlikte bütün bayramlarda olduğu bu bayramda da mazlumlar, Müslümanlar ve de insanlık kurban edilmektedir.

 

Bütün bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da Filistinde, Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Libya da ve de Müslümanların yoğun olduğu birçok coğrafyada kurban edilenler, öldürülenler, üzerlerine bombalar yağdırılanlar hep mazlumlar olacaktır. Yazıktır, günahtır, ayıptır. Yapılanlar vicdansızlıktır. Yapılanlar vahşicedir. Bunları yapanlar lanetlenmiş insanlardır.  Sizlerde biliyorsunuz ki sadece içerisinde bulunduğumuz bayramlarda tek değil, yüzyıllardan beridir bütün Ortadoğu coğrafyasında Müslümanların kanları durmadan akıtılmaktadır. Kanları akıtılan, öldürülenler, katledilenler, üzerlerine bombalar yağdırılan, kafaları kesilenler her zaman olduğu gibi yine Müslümanlardır.

 

Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da, Filistin’de, Afganistan’da ve de diğer birçok ülkede olduğu gibi yapılan katliamlarda, atılan bombalardan kaç bin Müslüman’ın kurban edildiği ve de kaç bin “İnsan’ın” öldürüldüğü günleri, zamanları ve de yapılanları asla ama asla unutmamalıyız. Hiçbir zaman da unutulmamalıdır!

 

Irak’ın, Suriye’nin, Mısır’ın, Libya’nın, Filistin’in ve de Gazze’nin içerisinde ortaya çıkarılan iç savaşlarda katledilen, öldürülen, kurban edilen ve de kendi topraklarından,  kendi vatanlarından çıkmak zorundan bırakılan, göç ettirilen milyonlarca Müslüman’ın acıları bugünkü gibi taptaze olup, bu acıların yaşanmasına bugün dahil olmak üzere bütün bayramlarda da en derinden de hissedilmektedir.

 

Bununla birlikte Kurban Bayramını manasını, ne anlama geldiğini ve de özel isminin nereden geldiğini sizlere açıklamak istiyorum. Nereden geldiği ile çeşitli rivayet ve de hadisler vardır.

 

Hazreti İbrahim’in Oğlu Hazreti İsmail’in babası tarafından kurban edilmesi olayı;

 

Ey oğlum! Ben seni rüyamda boğazladığımı görüyordum. Yani Yüce Yaradan olan Cenabı Allah (c.c) için kurban ettiğimi görüyordum. Hazreti İbrahim (a.s) çocuğuna “bu konuda ne düşünürsün?” dedi. Hazreti İsmail’de; “Baba! Sana ne emredildiyse yapacaksın. İnşallah beni (Cenabı Allah’ın (c.c) bu imtihanına) sabredenlerden bulacaksın” dedi. Bununla beraber onlar Yüce Rabbimizin emrine itaat edip boyun eğerek orada teslim oldular.

 

Hazreti İbrahim (a.s) oğlunu (Hazreti İsmail) alnı üzerine yatırdı. Hadise Mina’ da vuku bulmuştur. Bıçağı boğazına sürdü. Ama bıçak, kudreti ilahiyyeden bir mani sebebiyle o an hiç kesmedi. Biz de ona şöyle seslendik Ey İbrahim! Gerçekten sen rüyana (emredileni yerine getirmeye azmetmek suretiyle) sadakatini gösterdin. Bu sana yeter. Şüphe yok ki, Biz emre imtisal etmekle nefislerine iyi davranan kulları böyle mükafatlandırırız. Muhakkak ki, bu çok ama çok açık bir imtihandı. Ve ona (boğazlamak ve emredilen işi yerine getirmek üzere) büyük bir koçu çocuğun yerine fidye olarak kesmek için verdik. (Saffat-99-107)

 

Bu kurbanlık, Habil’in takdim edip de kendisinden kabul edilen koç idi ve Cebrail (a.s) Cennetin bahçelerinden getirmişti. İbrahim (a.s) tekbir getirerek o koçu Allah için kurbanlık olarak kesti.

 

Ey insanoğlu yukarıda ki verdiğim örnekte Yüce Allah şöyle buyurmaktadır;

 

"En şerefli canlı varlık olarak yarattığı “İNSAN'I” kurban edilmesini yasaklıyorum."

 

Siyonistler (İsrail, Amerika ve de diğer batılı ülkelerden oluşan şeytanlar) durmadan Müslümanların kanları dökmekte ve Müslümanları kurbanlık olarak görüp kurban etmede bir sakınca görmemektedirler. Bayramlarımız, Yüce Rabbimize yakınlaşmak için kurban edilmesi gereken kurbanlıkları (hayvanları) yerine, Allah’tan uzaklaştıracak bir eylem olan Müslümanları “İNSANLARI” kurban edilmesi şeklinde geçmeye başlanılmıştır.

 

Her şeye rağmen, tüm şeytanlıklara karşı, savaşlara, ölümlere ve bütün lanetlenmiş Siyonistlere ve de onların köpeklerine rağmen yarın ki kutlanacak olan Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Keseceğimiz tüm kurbanlarımızın Yüce Allah’ımıza yaklaştırmayı niyaz ediyorum.  Bayramın başta Ailem (Annem, babam, sevdiğim, kardeşlerim) olmak üzere tüm akrabalarımın, dostlarımın, mazlumların ve zalimlerin zulümlerine başkaldıran halkların ve de Müslüman alemine güzellikler getirmesini diliyorum. Bu güzelliklerin içerisinde yeryüzünde özelliklede Müslümanların yaşadığı, yaşamlarını sürdürdükleri her noktaya barış ve huzur gelmesini temenni ediyorum.

 

İyi Bayramlar!

 

Vesselam…

 

İnstagram:  https://www.instagram.com/mehmetkizilkaya_/ 

 

Facebook: https://www.facebook.com/YazarMehmetKizilkaya/

 

 

“Mehmet Kızılkaya”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024