Yaşama Dokunan Bir Hekimin Öyküsü - Eskişehir Haber

Yaşama Dokunan Bir Hekimin Öyküsü

Yaşama Dokunan Bir Hekimin Öyküsü
Yayınlama: 14 Haziran 2016 Salı - 6.717
A+
A-

Yaşama dokunan hekimin öyküsü…

 

Öykü içerisinde yerini alan, yaşamı başarılarla dolu olan ve bütün insanlar tarafından sevilen hekim “Faruk Ertaş”

 

Kardiyoloji alanının her noktasında elde ettiği güzel başarılarla her daim kendinden söz ettiren, yürekleri her şekilde onarmayı başaran Dicle Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olup aynı zaman da Mardinli olan Faruk Ertaş bölge insanının gönlüne adeta taht kurmuş.

 

Faruk Ertaş 1979 yılında Mezopotamya’nın o eşsiz güzelliğe sahip şehirlerden olan Mardin’de dünyaya geldi. Ertaş, ilk ve ortaokulu uzun süre yaşamını sürdürdüğü Dikmen de tamamlamıştır. Liseyi de Sakarya da bulunan ve şimdilerde ismi Sakarya Ali Dilmen Anadolu Lisesi olan Lise de eğitimini tamamladı. 2003 Yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Ertaş’ın sonraki eğitimini 2009 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kardiyoloji Bölümünde İhtisasını tamamladı. Bölge insanın gönlüne taht kuran Ertaş, memleketi olan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir süreliğine Devlet Hastanesinde hem hekimlik hem de Başhekimlik görevlerinde bulundu. Doktor Ertaş Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde 2011 yılının Mayıs ayında Yardımcı Doçent olarak sürdürdüğü akademik kariyerini 2014 yılının Şubat ayında Doçent olarak sürdürmeye devam etti.

 

Ertaş, hem bölgesel alanda hem Türkiye’nin çeşitli alanlarında hem de uluslar arası alanda çok sevilen sayılan saygı gören bir hekimdir.

 

Ertaş, akademik kariyeri boyunca gerek ulusal alanda, gerekse de uluslar arası alanlarda sayısız ödüller aldı. Her yıl ekim ayının belirli tarihleri arasında yapılan yurtiçi ve yurtdışından binlerce bilim adamının da katıldığı Ulusal Kardiyoloji kongresinin 28.si Antalya düzenlenmişti. Düzenlenen Ulusal Kardiyoloji kongresinde 960 bildirinin içerisinde Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi Öğretim Üyesi olan Ertaş, en iyi sözlü bildiri ile ödüle laik görülmüştü. Aynı şekilde Antalya’da düzenlenen ve de aralarında Avrupa Kardiyoloji Derneği Başkanı Fausto J. Pinto’nun hazır bulunduğu 4 bini yerli ve yabancı bilim adamlarının katıldığı 29’uncu Ulusal Kardiyoloji kongresi her yıl olduğu gibi bu yolda ekim ayının belirli tarihleri arasında yeniden yapıldı. Akademik alanda her daim aldığı başarılı ödüllerle göz doldurmayı başaran Ertaş, “En iyi Genç Araştırmacı “ ve tekrardan “En iyi Bilimsel Makale” dallarında ödüller alarak başarılarına her zamanki gibi yeniden yenisini eklemeyi başardı.

 

Başarılı genç hekim’in yüzlerce bilimsel makaleleri çeşitli yayınlarda yerini aldı. Birçok kitabın bölüm yazarlığına üstlenen Ertaş iyi derece de İngilizce ve de Kürtçe diline sahiptir.

 

Bu kadar başarıya imza atan Sayın Ertaş’ın dilinden dökülen birkaç güzel cümleyi de sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Dr. Ertaş; “Beni en çok mutlu eden olaylardan biri, ülkemizin çok farklı olan bölgelerinden gelen binlerce kişi arasında aldığımız bu ödüller, yıllarca suni bir şekilde oluşturulmuş bazı ön yargıların kırıldığı, yıkıldığı ve de kaynaşmaya yok açtığını görmemdir. Bir diğeri ise; uluslar arası camia açısından bakıldığı ve de düşünüldüğü zaman ülke olarak bizlerin bilim alanında hak ettiğimiz yere gelmemiz için uluslar arası boyutu çok büyük ve yüksek olan çalışmalara imza atmamız gerektiğidir. Ancak, gerek ulusal gerekse uluslar arası arenada iyi yerlere gelmek istiyorsak, bizlere gerçek anlamda güç verecek ve önümüze çıkan ve de çıkabilecek engelleri en iyi en rahat şekilde aşabilmemizi sağlayacak en önemli faktörün hastalarımıza yaptığımız hizmetler ve onlardan da alacağımız en güzel hayır dualarıdır.”

 

Bu duygu dolu güzel konuşmasını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

 

Bu başarılarla Dicle Üniversitesinin de gün geçtikçe daha da çok değiştiği daha da geliştiği ve de daha da güzel başarılara imza atacağı gerçeği de gözlerden kaçmamıştır.  Dicle Üniversitesinde bu kadar başarılı, bu kadar sevilen, bu kadar çalışkan, bu kadar özverili çalışan hocaların olması birçok başarının daha da kazanılacağı kesindir.

 

Bölgenin en çok sevilen hekimlerden biri olan Ertaş, başta bölge insanı olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında gelen insanlara verdiği önem ve değer her daim görülmüş olup, bu sebepledir ki bütün insanların gönlüne taht kurmuştur. İnsanlara yardım konusunda her daim en önde yer alan, insanlara her daim yardımda bulunan, yardımlarını hiçbir şekilde esirgemeyen, yanına gelen bütün hastaların yüreklerine adeta o muazzam bilgi, akıl ve zekası ile dokunan, onları iyileştiren, onların gönüllerini en iyi şekilde onarıp en güzel sağlığa kavuşturan Ertaş gönüllerin doktoru olmaya devam ediyor.

 

Ben de bu kadar başarılı olan ve her daim insanlarına önem verip, hizmet eden başarılı doktorumuzu gönülden tebrik ediyorum. Bölgemiz başta olmak üzere Türkiye’nin bütün noktalarında bu kadar başarılı, bu kadar özverili çalışan, insanların sağlığını nasıl en iyi dereceye getiririm düşüncesiyle yola çıkan, gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda en iyi şekilde başarılara imza atan ve hastalarına en iyi şekilde tedavi eden hekimlerimiz daha da çok olması dileğiyle…

 

Yüreğinize sağlıklı günler diliyorum.

 

 

“Mehmet KIZILKAYA”

 

 

 

 

 

 

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024